Γιατί κάποιοι παίζουν ακόμα εκτός ίντερνετ;

Το ίντερνετ μπήκε απότομα στη ζωή μας χωρίς προειδοποίηση. Όλο και περισσότερα πράγματα της ζωής μας συνδέονται με αυτό και τις τρομερές του δυνατότητες. Δεν θα μπορούσαν βέβαια να μείνουν έξω από αυτό και οι στοιχηματικές εταιρίες, οι οποίες εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις ευκαιρίες για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο, πιο γρήγορο προϊόν, με μεγαλύτερη αμεσότητα και πολλές ευκολίες για τους παίκτες.

Όπως ήταν λογικό, όλες οι στοιχηματικές στράφηκαν σε αυτό. Δεν ήταν όμως όλοι δεκτικοί σε αυτή την αλλαγή. Κάποιοι είναι ακόμα πιστοί στην ιεροτελεστία του πρακτορείου, και δεν είναι λίγοι. Γιατί όμως κάποιοι προσαρμόστηκαν στις αλλαγές που έφερε το ίντερνετ τον 21ο αιώνα ενώ άλλοι όχι; Τί είναι αυτό που διαχωρίζει τους μεν από τους δε;

Ο συντηρητισμός της παλαιότερης γενιάς

Ο Τσόρτσιλ λένε πως είπε κάποτε: «Όποιος δεν ήταν ριζοσπάστης στα νιάτα του – δεν έχει καρδιά, όποιος δεν γίνεται συντηρητικός στην ωριμότητά του – δεν έχει μυαλό». Και είχε δίκιο, αφού μεγαλώνοντας, ο άνθρωπος προσαρμόζεται όλο και πιο δύσκολα στις εξελίξεις, και αν είχε συνηθίσει ως νέος να πηγαίνει για στοίχημα στο πρακτορείο που τότε ήταν κάτι καινούριο, θα συνεχίσει να το κάνει και πιο μεγάλος, αδιαφορώντας για όλα τα αρνητικά που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο.

Για τους μικρότερους σε ηλικία δεν ισχύει αυτό, αντιθέτως είναι έτοιμοι να δοκιμάσουν οτιδήποτε νέο, αρκεί να είναι πρωτοποριακό. Και η τεχνολογία βοηθάει όλο και περισσότερο προς αυτή τη κατεύθυνση, όπως και τα στοιχηματικά site, που γνωρίζουν όλα τα παραπάνω από πρώτο χέρι.

Η ανθρώπινη επαφή

 Πολλοί από αυτούς που επιμένουν να αδιαφορούν για την εξέλιξη στο στοίχημα επιδιώκουν εκτός των άλλων και την επαφή με άλλους παίκτες, τους οποίους θεωρούν τις περισσότερες φορές συμμάχους ή και καλώς εννοούμενους ανταγωνιστές. Η ανταλλαγή απόψεων για ένα σημείο, η διαφωνία για κάποιο άλλο, ακόμα και η επιβεβαίωση για μία σκέψη από κάποιον που εμπιστεύεται προσφέρει μία αίσθηση ασφάλειας την οποία δεν βρίσκουν στο ίντερνετ.

Ακόμα και κατά τη κατάθεση του δελτίου ο παίκτης έχει απέναντί του έναν άνθρωπο που παρόλο που είναι από τη πλευρά της στοιχηματικής, τον νιώθει δικό του και θεωρεί ότι μπορεί να τον προστατεύσει ίσως έως έναν βαθμό από ένα λάθος ή μία όχι και τόσο καλή επιλογή.

Αίσθηση έλλειψης ελέγχου

Ορισμένοι παίκτες θεωρούν ότι έχοντας απέναντί τους ένα site δεν έχουν να κάνουν με κανονικούς ανθρώπους. Δεν νιώθουν δηλαδή ότι έχουν κάποιον να κατηγορήσουν αν κάτι πάει στραβά. Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται κάποιον υπεύθυνο για να στραφούν εάν κάτι χρειαστούν και δεν τους αρκούν τα μέσα επικοινωνίας που μπορεί να προσφέρει μία στοιχηματική, καθώς χρειάζονται την ανθρώπινη επαφή. Τέτοιου τύπου παίκτες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα απαρνηθούν τις ευκολίες και τα πλεονεκτήματα του online παιχνιδιού προκειμένου να καλύψουν αυτή την ελλιπή αίσθηση ελέγχου που νιώθουν στο ίντερνετ.

Από την άλλη μεριά

Προφανώς το ίντερνετ, όπως και στα περισσότερα πράγματα πλέον, έχει κατακτήσει τον κόσμο του στοιχήματος εδώ και καιρό. Αυτό σημαίνει πως εκείνοι που παίζουν online είναι πολύ περισσότεροι από αυτούς που επιλέγουν να επισκέπτονται ακόμα το πρακτορείο. Και ολοένα και αυξάνονται, καθώς από τη μία όλο και περισσότεροι πείθονται για τα πλεονεκτήματα του ιντερνετικού παιχνιδιού και από την άλλη, όσοι συμπληρώνουν το 21ο έτος, που είναι το ελάχιστο επιτρεπτό όριο για να παίξει κανείς στοίχημα, προφανώς στρέφονται σε αυτό που γνωρίζουν πολύ καλά, το ίντερνετ.

Οι ευκολίες που παρέχουν οι στοιχηματικές εταιρίες στους πελάτες τους μέσω των υπηρεσιών τους είναι πάρα πολλές και αναμφισβήτητες. Ειδικά πλέον και με την ευχέρεια που προσφέρουν τα smartphones, αυτές γίνονται ακόμα πιο αισθητές. Οι γενιές που μεγάλωσαν με ίντερνετ και κινητά τηλέφωνα θεωρούν τη χρήση τους για όλα όσα τους αφορούν κάτι το δεδομένο, συμπεριλαμβανομένου και του στοιχήματος.

Οι εταιρίες το γνωρίζουν αυτό, και βρίσκονται σε μία συνεχή προσπάθεια εξέλιξης των ιστοσελίδων τους αλλά και έκδοσης εφαρμογών για τις υπηρεσίες τους. Σύντομα, όλα τα στοιχηματικά site θα διαθέτουν τα δικά τους apps για Android και iOS, με ολοένα περισσότερες υπηρεσίες διαθέσιμες σε ένα ανταγωνιστικό ράλι μεταξύ τους, που είναι ωφέλιμο για τους παίκτες.

Οποιοσδήποτε θεωρεί τον χρόνο του σημαντικό, και υπολογίζει το συμφέρον του είναι δεδομένο ότι θα επιλέξει τη λύση του online στοιχήματος. Αυτό φαίνεται και από τη συμπεριφορά των στοιχηματικών, που κάνουν ότι μπορούν για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εξέλιξή τους στο ίντερνετ.

Συμπερασματικά

Κοιτάζοντας όλους τους τύπους παικτών καταλήγουμε ότι κάποιοι μεγαλύτερης ηλικίας ή παλαιότερης νοοτροπίας δεν θα αφήσουν εύκολα το πρακτορείο. Ενώ οι νέοι και αυτοί που παίζουν με τη λογική επιλέγοντας το πιο ευνοϊκό για αυτούς, διαλέγουν να παίζουν νόμιμα μέσω ίντερνετ. Το μέλλον προφανώς ανήκει στους δεύτερους, οπότε οι στοιχηματικές στοχεύουν σε αυτούς και με βάση τις προτιμήσεις τους θα συνεχίσουν να κινούνται και από εδώ και πέρα.

Προφανώς λοιπόν, στο σχετικά κοντινό μέλλον ένα τέτοιο άρθρο δεν θα έχει λόγο ύπαρξης, καθώς το online στοίχημα θα έχει επικρατήσει και τα πρακτορεία κάποια στιγμή θα εκλείψουν εντελώς. Έως τότε, είναι καλό που μπορεί κανείς να επιλέξει αυτό που ο ίδιος προτιμά, αρκεί να υπάρχει σύνεση και λογική, και το παιχνίδι να είναι τρόπος διασκέδασης ώστε να παραμένει πάντα παιχνίδι.