Πώς να ακολουθείτε έναν τίπστερ

Το να ακολουθεί κάποιος έναν τίπστερ είναι δουλειά και όσο πιο γρήγορα το αντιληφθεί, τόσο το καλύτερο για τον ίδιο. Χρειάζεται πειθαρχία, θυσίες και σταθερότητα. Πρέπει να γνωρίζει τις ώρες ποσταρίσματος, να είναι γρήγορος στο να ακολουθεί κάθε επιλογή και να το κάνει σωστά. Χρειάζεται ψυχραιμία και να ξέρει ότι θα ακολουθεί αυτόν που έχει επιλέξει στις καλές αλλά και τις κακές μέρες. Το μακροχρόνιο κέρδος πρέπει να είναι ο σκοπός, κάτι που χρειάζεται πολλές ώρες δουλειάς καθημερινά.

Ας υποθέσουμε ότι το μόνο που σας λείπει είναι ένας καλός τίπστερ. Μία απλή αναζήτηση θα αποφέρει χιλιάδες υποψήφιους. Εδώ, σας προσφέρουμε ορισμένα σημεία κλειδιά που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Το μέλλον δεν προβλέπεται από το παρελθόν. Ο αγώνας μεταξύ Real Sociedad και Barcelona έληξε 2-4. Αυτό δεν σημαίνει ότι το ματς του δεύτερου γύρου θα λήξει 4-2. Για κάτι τόσο κατανοητό, είναι δύσκολο να υπάρξει παραδοχή στο στοίχημα. Ένας τίπστερ με 12% yield μετά από 500 στοιχήματα δεν εγγυάται κέρδος. Ούτε καν 10 τόσο επιτυχημένες σεζόν στη σειρά δεν μπορούν να το κάνουν. Το στοίχημα είναι ευμετάβλητο, σύνθετο και με πολλές ασταθείς παραμέτρους. Τίποτα από αυτά που έχετε καταφέρει στο παρελθόν δεν πρέπει να θεωρείται εγγύηση για το μέλλον.

Επομένως; Τα στατιστικά δεν σημαίνουν τίποτα; Ασφαλώς και σημαίνουν. Η στατιστική είναι θεμελιώδες συστατικό για την επιτυχία αλλά χρειάζεται προσοχή στην ερμηνεία της.

Τα στατιστικά είναι θεμελιώδη. Μην εμπιστεύεστε ποτέ έναν ειδικό χωρίς στατιστικά στοιχεία. Δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη αξίας για έναν τίπστερ από έναν πράσινο αριθμό δίπλα στο όνομά του. Οπότε, εάν δεν προσφέρει κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι αξίζει λιγότερο απ’ όσο θέλει να πιστεύετε. Ωστόσο πρέπει να ξέρουμε να ερμηνεύουμε τους αριθμούς.

Ορισμένα στατιστικά στοιχεία μπορούν να υποδείξουν σε ποιο άθλημα, αγορά, πρωτάθλημα είναι καλός ένας ειδικός ή ακόμα και σε ποια δεν είναι. Οπότε τα στατιστικά πρέπει πάντα να προσφέρονται και να είναι έγκυρα και ενημερωμένα. Αποφύγετε οποιοδήποτε site ή blog που αποφεύγει να δημοσιοποιήσει στατιστικά ή που έχει φήμη για παραποίησή τους. Γι’ αυτό τον λόγο, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κρατάτε τα δικά σας στατιστικά.

Δημιουργείστε τα δικά σας στατιστικά. Ένα Excel, τάξη και πειθαρχία στην ενημέρωση των στατιστικών σας είναι τα 3 συστατικά για να δημιουργήσετε το δικό σας αρχείο όπου μπορείτε να ανατρέχετε για να διαπιστώσετε πότε ένας τίπστερ έχει τα αποτελέσματα που λέει ότι έχει.

Οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια βέβαια, οπότε το να ακολουθείτε τον ειδικό πιστά και στις αποδόσεις που προτείνει είναι σημαντικό. Αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε με τίπστερ που αναφέρουν στατιστικά του παρελθόντος για τα οποία δεν έχετε τη δυνατότητα να γνωρίζετε τη φερεγγυότητά τους, οπότε αυτή είναι μία διαδικασία που μπορείτε να κάνετε πριν ξεκινήσετε να ακολουθείτε έναν ειδικό με πραγματικά χρήματα.

Δημιουργείστε μία προσομοίωση παρακολούθησης ενός τίπστερ. Μόλις επιλέξετε έναν ειδικό, δοκιμάστε πως θα ήταν αν τον ακολουθούσατε με χρήματα. Έχοντας ενεργές ειδοποιήσεις, ακολουθείστε τις επιλογές του ενημερώνοντας το Excel σας. Έτσι μπορείτε να διαπιστώσετε αν οι ώρες ποσταρίσματος σας βολεύουν και αν οι αποδόσεις που αναφέρονται αντιστοιχούν στις πραγματικές την ώρα της δημοσίευσης, ώστε να ξέρετε αν θα κερδίσετε ακολουθώντας τις επιλογές αυτές.

Επιλέξτε έναν τίπστερ. Ίσως το πιο σημαντικό βήμα στην όλη διαδικασία. Υπάρχουν χιλιάδες που προτίθενται να σας προσφέρουν τις προτάσεις τους αλλά το να ξέρετε αν ένας τίπστερ είναι καλός ή όχι εξαρτάται κατά πολύ από την προσωπική εμπειρία.

Μία συμβουλή που μπορούμε να σας δώσουμε βασιζόμενοι στην εμπειρία μας είναι να αναζητάτε ειδικούς με συγκεκριμένη εξειδίκευση σε ένα άθλημα αλλά και μία λίγκα ή χώρα. Το να βρεθεί κάποιος να γνωρίζει εξίσου καλά πρωταθλήματα από δύο χώρες δεν είναι αδύνατο αλλά είναι σίγουρα σπάνιο. Μία δική σας γνώση επί του εκάστοτε πρωταθλήματος σίγουρα βοηθάει στο να έχετε μία πιο ξεκάθαρη άποψη για τον τίπστερ και τις συμβουλές του αλλά αφού δεν είναι δυνατόν να τα ξέρετε όλα, τα στατιστικά είναι εκεί για να βοηθήσουν.

Ο αριθμός των μηνιαίων επιλογών είναι επίσης ένα θέμα, αν και δεν υπάρχει κανόνας για αυτό, καθώς αυτό που έχει σημασία είναι οι επιλογές να είναι ποιοτικές.

Ακολουθώντας έναν τίπστερ. Βρήκατε τον ειδικό. Είναι τέλειος, με καλά ποσοστά, καλό πρόγραμμα και μπορείτε να τον ακολουθείτε έχοντας κι εσείς κέρδος. Ξεκινώντας το στοίχημα μαζί του όμως, βρίσκεστε μπροστά σε ένα σερί 10 αποτυχημένων επιλογών. Ως εκ τούτου, προκύπτει και ένας κόκκινος μήνας και μετά από αυτόν, τα αρνητικά αποτελέσματα συνεχίζονται ώσπου συμπληρώνονται 6 μήνες με ¨κόκκινα¨ ποσοστά. Δεν υπάρχει κάποια λογική εξήγηση αλλά συμβαίνει και πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για κάτι τέτοιο.

Σε αυτό το σημείο υπάρχουν ενδείξεις για το αν κάνατε μία σωστή επιλογή διαλέγοντάς τον ανάμεσα σε τόσους ή όχι. Το να συνεχίζει να κρατάει τα στατιστικά του ενημερωμένα και ακριβή και οι αποδόσεις που προτείνει να είναι πραγματικές είναι δείγματα ότι είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος στη δουλειά του και μπορεί να ανακάμψει.

Αν επιμείνετε να ακολουθείτε τίπστερ χωρίς έλεγχο που δεν πληρούν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός επαγγελματία και χωρίς να επενδύσετε τον απαραίτητο χρόνο για να το εξακριβώσετε, προετοιμαστείτε να χάσετε χρήματα. Αλλά ακόμα κι αν κάνετε τα πάντα σωστά, δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να σας διαβεβαιώσει ότι θα βγάλετε κέρδος από το στοίχημα.