McGregor vs Cerrone: Η επιστροφή του McGregor στο κλουβί είναι γεγονός

Ο αγώνας μεταξύ του Conor McGregor και του Donald Cerrone θα πραγματοποιηθεί στο βράδυ του Σαββάτου, ξημερώματα Κυριακής 19 Ιανουαρίου για εμάς, στην T-Mobile Arena του Λας Βέγκας στα πλαίσια του UFC 246. Σύμφωνα με την πρόεδρο του UFC Dana White και οι δύο έχουν υπογράψει τα συμβόλαιά και ήδη προετοιμάζονται για τον μεγάλο αγώνα. Οι στοιχηματικές έχουν ήδη τον Ιρλανδό σαν ισχυρό φαβορί και λογικά, αφού ο Cerrone έρχεται από ένα σερί ηττών.

Conor McGregor

Πρώην Πρωταθλητής του UFC στις κατηγορίες Light και Featherweight.

Στατιστικά: 21 νίκες και 4 ήττες.

Πολλοί φαν του MMA πιστεύουν ότι για τον McGregor αυτός ο αγώνας μπορεί να αποτελέσει μόνο μία προπόνηση έως ότου βρεθεί ένας κανονικός αντίπαλος για εκείνον. Σημειώστε ότι στους τελευταίους 10 αγώνες έχασε μόνο τον πρώτο από τον Nate Diaz και αυτόν απέναντι στον Khabib Nurmagomedov. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον αγώνα με τον Mayweather στο μποξ, αυτό όμως δεν έχει καμία σχέση με τον αγώνα ενάντια στον Cerrone.

Σύμφωνα με το κοινό, ο Ιρλανδός πρέπει να επανέλθει το συντομότερο δυνατόν μετά την ήττα από τον Habib και θεωρούν ότι η Dana εσκεμμένα επέλεξε έναν «βολικό» αντίπαλο για αυτόν. Μόνο αν νικήσει τον Cerrone θα είναι εφικτή η συζήτηση για μία ρεβάνς με τον Nurmagomedov.

Όπως και να ‘χει, η διοίκηση της λίγκας ανακοίνωσε πρόσφατα πως ο αγώνας δεν θα είναι στη συνηθισμένη κατηγορία του Conor που είναι η lightweight (έως 70 κιλά) αλλά στην πιο πάνω welterweight (έως 77 κιλά), γεγονός που αποτέλεσε έκπληξη για αρκετούς. Σύμφωνα με τη κοινότητα του MMA, ο Ιρλανδός θέλει να δείξει στους άλλους μαχητές ότι μπορεί να διαχειριστεί το βάρος του ανεβαίνοντας κατηγορία. Το πρόβλημα για τον ίδιο είναι ότι σε προηγούμενους αγώνες η μείωση της ταχύτητας και της εκρηκτικότητάς του λόγω της αύξησης του βάρους του ήταν εμφανείς. Ακόμα πάντως και ένας πιο αργός McGregor είναι σε κάθε περίπτωση αρκετές φορές γρηγορότερος από τον Cerrone.

Donald Cerrone

Στατιστικά: 36 νίκες και 13 ήττες.

Σε αντίθεση με άλλους αθλητές, ο «Cowboy» Cerrone δεν έχει να επιδείξει τίτλους UFC, όμως έχει δεκάδες τρομερές νίκες πίσω του, γι’ αυτό και έχει τόσους φανς να τον ακολουθούν.

Βέβαια δεν ήταν πάντα το ίδιο τυχερός, αν και πριν 3-4 χρόνια είχε τη ευχέρεια να πηγαίνει από ήττες απευθείας σε μεγάλες νίκες. Πιο πρόσφατα, η κατάσταση άλλαξε σημαντικά, αφού η ηλικία και η σωματική και πνευματική κόπωση τον έχουν καταβάλει.

Από τους τελευταίους του 10 αγώνες, ο Αμερικανός κατάφερε να κερδίσει μόνο τους 4, ενώ έχασε τους τελευταίους δύο με νοκ-άουτ από τους Tony Ferguson και Justin Gage.

Αντίθετα με τον Conor, μία ενδεχόμενη νίκη του Cerrone δεν θα του φέρει κάτι άλλο πέρα από το έπαθλο. Ο Ιρλανδός είναι γνωστός για την δυνατότητά του να μετριάζει τα πλεονεκτήματα των αντιπάλων του. Ο Cerrone από την άλλη, θα κοιτάξει να εκμεταλλευτεί την υπεροπτική στάση την οποία πολλές φορές έχει ο Ιρλανδός, που φτάνει ακόμα και να χλευάζει τους αντιπάλους του κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ο Cowboy θα προσπαθήσει να το χρησιμοποιήσει αυτό και να αποφύγει όσα περισσότερα χτυπήματα μπορεί στον πρώτο γύρο ώστε να παρατείνει τον αγώνα, αναγκάζοντας τον Ιρλανδό να γίνει πιο αργός. Δεν είναι μυστικό άλλωστε ότι οι πολλοί γύροι είναι το κύριο πρόβλημα του Μακ, ο οποίος χάνει σχεδόν αποκλειστικά λόγω κούρασης.

Στατιστικά και σωματικά χαρακτηριστικά

 

McGregor

Cerrone

Αγώνες

25

49

Νίκες

21

36

Ήττες

4

13

Ύψος

175

183

Βάρος

73

77

Ηλικία

31

36

Αποδόσεις και προγνωστικά για τον αγώνα

Οι στοιχηματικές όπως ήδη είπαμε θεωρούν τον McGregor ισχυρό φαβορί της αναμέτρησης με αποδόσεις γύρω στο 1.30. Ο Cerrone μπορεί να βρεθεί στο 3.60.

Επίσης, θεωρούν ότι ο Ιρλανδός θα μπορούσε να νικήσει από τον πρώτο γύρο κιόλας, δίνοντας αποδόσεις της τάξης του 3.00 για αυτό το ενδεχόμενο.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στοίχημα είναι το φαβορί του αγώνα McGregor να κερδίσει με νοκ-άουτ ή τεχνικό νοκ-άουτ, μιας και το στιλ και των δύο μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν είναι πολύ πιθανό να δούμε τη μάχη να τελειώνει στο έδαφος. Το στοίχημα αυτό προσφέρεται με απόδοση 1.65.