Barcelona - Valencia Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Στο Καμπ Νου θα φιλοξενηθεί το πιο ελκυστικό ματς του Σαββάτου για τη Λα Λίγκα ανάμεσα στη Μπαρτσελόνα και τη Βαλένθια. Η αναμέτρηση είναι ζωτικής σημασίας και για τις δύο ομάδες, αφού μία νίκη των Καταλανών θα τους φέρει ένα βήμα πιο κοντά στη κορυφή ενώ για τις νυχτερίδες αναλόγως το αποτέλεσμα μπορούν να βρεθούν κοντά στην Ευρώπη ή τη ζώνη του υποβιβασμού. Φαβορί είναι φυσικά οι γηπεδούχοι, όπως φαίνεται και από τις αποδόσεις του αγώνα.

Μπαρτσελόνα

Μετά τον πάτο που έπιασε με τις ήττες από Κάντιθ και Γιουβέντους, η Μπάρτσα επανήλθε κάπως με τις εντός έδρας νίκες της κόντρα στις Λεβάντε και Σοσιεδάδ. Στο μεσοβδόμαδο κόντρα στη Βασκική ομάδα οι μπλαουγκράνα έπαιξαν το καλύτερο 60λεπτο της σεζόν, καθοδηγούμενοι από τον τρομερό Πέδρι.

Έτσι, ο Κούμαν αναμένεται να διατηρήσει τη σύνθεση με την οποία εμφανίστηκε κόντρα στη Σοσιεδάδ, με τη μόνη πιθανή βελτίωση να εντοπίζεται στην τελευταία 4αδα η οποία έδειξε βιαστική με την μπάλα, ενώ δεν κατάφερε να πιέσει όσο θα μπορούσε την αντίπαλη άμυνα. Γενικά, αν η Μπαρτσελόνα καταφέρει να παίξει όπως στη πρώτη ώρα με τη Σοσιεδάδ δεν θα έχει πρόβλημα να πάρει ένα ακόμα τρίποντο.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα:

  • Φερεντσβάρος 0-3 Μπαρτσελόνα;
  • Κάντιθ 2-1 Μπαρτσελόνα;
  • Μπαρτσελόνα 0-3 Γιουβέντους;
  • Μπαρτσελόνα 1-0 Λεβάντε;
  • Μπαρτσελόνα 2-1 Σοσιεδάδ.

Βαλένθια

Η Βαλένθια από την άλλη, πάει στο Καμπ Νου με πολυάριθμες αμφιβολίες. Την Τετάρτη χρειάστηκε να πάει στην παράταση προκειμένου να πάρει την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του κυπέλλου κόντρα στην Τεράσα, ομάδα που παίζει στην Tercera, ενώ στο τελευταίο της ματς για το πρωτάθλημα πήρε τον έναν βαθμό της ισοπαλίας χάρη στα δώρα της άμυνας της Μπιλμπάο που κατά τ’ άλλα ήταν ανώτερη. Γενικά τελευταία σε κανένα της ματς δεν έχει καταφέρει να επιβάλλει τον ρυθμό της και ήταν χειρότερη από όλες.

Για να πάρει κάτι από αυτό το ματς, η Βαλένθια θα πρέπει να βελτιώσει την απόδοσή της κατακόρυφα. Προφανώς σε αυτή τη προσπάθεια θα δούμε αλλαγές στη σύνθεση και τη διάταξη της ομάδας από τον Γκαρσία, ο οποίος γνωρίζοντας την ανωτερότητα της αντιπάλου θα επικεντρωθεί στη βελτίωση της άμυνας ώστε να χτυπήσει στη κόντρα. Μένει να φανεί αν θα καταφέρει κάτι.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Βαλένθια:

  • Αλαβές 2-2 Βαλένθια;
  • Βαλένθια 0-1 Ατλέτικο Μαδρίτης;
  • Εϊμπάρ 0-0 Βαλένθια;
  • Βαλένθια 2-2 Μπιλπάο;
  • Τεράσα 2-4 Βαλένθια.

Στατιστικά

Η Βαλένθια έφτασε τα 4 παιχνίδια πρωταθλήματος χωρίς νίκη.

Η Μπαρτσελόνα πάντα κερδίσει όταν βρίσκεται μπροστά στο σκορ φέτος.

Στα 13 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια στο Καμπ Νου υπήρξε μόλις μία ισοπαλία.

Εκτίμηση

Η Μπαρτσελόνα είναι το λογικό φαβορί της αναμέτρησης. Έχει καλό μομέντουμ, ενώ η Βαλένθια πάει στη Βαρκελώνη με πολλές αμφιβολίες. Επίσης, η επιθετική γραμμή των γηπεδούχων μπορεί να κάνει οποιαδήποτε στιγμή τη ζημιά στην ευάλωτη άμυνα των νυχτερίδων. Έτσι, καταλήγουμε σε ένα συνδυαστικό στοίχημα της νίκης της Μπάρτσα μαζί με το συνολικό όβερ 3.5 του ματς.