Tottenham - Leicester Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Την Κυριακή στις 16:15 θα παιχτεί το καλύτερο ματς της ημέρας για τη Πρέμιερ Λιγκ μεταξύ Τότεναμ και Λέστερ. Αμφότερες τα πηγαίνουν πολύ καλά, γι’ αυτό και βρίσκονται σε θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Οι προβλέψεις δείχνουν ένα ανοιχτό ματς στο οποίο τα σπιρούνια είναι το φαβορί για το τρίποντο, όπως φαίνεται και από τις αποδόσεις.

Τότεναμ

Η ομάδα του Μουρίνιο τρέχει μία σπουδαία σεζόν. Παρά την ήττα στο Άνφιλντ τη Τετάρτη που μας πέρασε, η οποία ήρθε με το γκολ του Φιρμίνιο στις καθυστερήσεις, η ομάδα ανταγωνίστηκε τους πρωταθλητές στα ίσια πριν φτάσει στη πρώτη της ήττα φέτος ως φιλοξενούμενη. Στην έδρα τους είναι πολύ δύσκολο να τους εντοπίσει κανείς, αφού στήνονται πολύ καλά στο γήπεδο, κάτι που γνώρισαν ήδη από πρώτο χέρι οι Σίτι και Άρσεναλ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πολύ καλές επιδόσεις της ομάδας του, ο Μουρίνιο δεν αναμένεται να αλλάξει πολλά πράγματα στο στήσιμο της εντεκάδας. Γνωρίζει άλλωστε πως η επιτυχία τους οφείλεται στο δέσιμο που έχουν σαν ομάδα και τη σταθερότητα που αυτό τους δίνει, απελευθερώνοντας τους Κέιν και Σον μπροστά. Αν συνεχίσει σε αυτόν τον ρυθμό, δεν φαίνεται εύκολο να χάσουν βαθμούς απέναντι στη Λέστερ.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Τότεναμ:

  • ΛΑΣΚ 3-3 Τότεναμ
  • Τότεναμ 2-0 Άρσεναλ
  • Τότεναμ 2-0 Αντβέρπ
  • Κρίσταλ Πάλας 1-1 Τότεναμ
  • Λίβερπουλ 2-1 Τότεναμ 

Λέστερ

Η Λέστερ έρχεται και αυτή από ήττα στο μεσοβδόμαδο με την Έβερτον. Το αποτέλεσμα αυτό πάντως δεν την έβγαλε εκτός 4αδας, διατηρώντας τις Ευρωπαϊκές της βλέψεις άθικτες. Αντίστοιχα αναμένεται να μην επηρεαστεί και ο Ρότζερς και να διατηρήσει τη διάταξη που χρησιμοποιεί τελευταία. Ο τομέας που σηκώνει βελτίωση είναι φυσικά η άμυνα, αφού έχουν υπάρξει παιχνίδια όπου έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο αλλά η άμυνά τους πρόδωσε αφήνοντας πίσω πολύτιμους βαθμούς. Σε ένα δύσκολο παιχνίδι σαν κι αυτό πάντως, θα πρέπει να παίξουν στο 100%, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Λέστερ:

  • Ζόρια 1-0 Λέστερ
  • Σέφιλντ Γιουν. 1-2 Λέστερ
  • Λέστερ 2-0 ΑΕΚ
  • Λέστερ 3-0 Μπράιτον
  • Λέστερ 2-0 Έβερτον

Στατιστικά

Η Τότεναμ έχει κερδίσει και τα 6 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της δεχόμενη μόλις ένα γκολ

Η Λέστερ έχει κερδίσει μόνο στο ένα από τα 4 τελευταία της εκτός έδρας ματς και αυτό κόντρα στη τελευταία Σέφιλντ Γιουν.

Η Λέστερ συμπλήρωσε 6 συνεχόμενα παιχνίδια μακριά από το γήπεδό της στα οποία δέχτηκε τουλάχιστον ένα τέρμα

Εκτίμηση

Αμφότερες τα πάνε πολύ καλά έως τώρα στη φετινή σεζόν. Αναμένεται ένα καλό ματς με ρυθμό και με τη γηπεδούχο να είναι το φαβορί για τη νίκη. Το επιθετικό παιχνίδι της Λέστερ ευνοείται όταν έχει χώρους, κάτι που το στήσιμο της Τότεναμ από τον Μουρίνιο δεν παραχωρεί. Επιπλέον, το επιθετικό δίδυμο των Λονδρέζων βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και ειδικά στο γήπεδό τους τελευταία μοιάζουν ανίκητοι. Έτσι, καταλήγουμε στη νίκη των γηπεδούχων συνοδευόμενη με το γκολ-γκολ.