Ατλέτικο Μαδρίτης - Σεβίλλη Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Σπουδαίο ματς στο Μετροπολιτάνο σήμερα, όπου η πρωτοπόρος Ατλέτικο υποδέχεται τη Σεβίλλη, σε μία αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της ΛαΛίγκα. Δίκαια η ομάδα του Σιμεόνε βρίσκεται πρώτη στον βαθμολογικό πίνακα, έχοντας παίξει και τρία παιχνίδια λιγότερα. Το σημερινό είναι ένα από αυτά, το οποίο είχε αρχικά προγραμματιστεί για την 1η αγωνιστική.

Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο είναι πρώτη στη βαθμολογία κυρίως λόγω της αμυντικής της δύναμης αλλά και των λύσεων που έχει βρει φέτος στην επίθεση. Είναι η πιο αξιόπιστη και συνεπής ομάδα του πρωταθλήματος, γι’ αυτό και είναι το φαβορί της αναμέτρησης. Είναι αλήθεια πως αν διατηρήσουν τις επιδόσεις που είχαν στα πρόσφατα παιχνίδια τους, οι κάτοχοι του Europa League θα δυσκολευτούν να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα από το ματς.

Ο Αργεντίνος τεχνικός αναμένεται να διατηρήσει το αρχικό σχήμα που έχει χρησιμοποιήσει τις τελευταίες εβδομάδες. Ξέρει πως η Σεβίλλη δεν είναι εύκολος αντίπαλος και πως είναι μία ομάδα που ξέρει να διαχειρίζεται αγώνες που δεν έχει την πρωτοβουλία. Επίσης αμύνεται πολύ καλά, οπότε η πρωτοπόρος θα πρέπει να έχει την υπομονή που απαιτείται για να φτάσει στη νίκη.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Ατλέτικο:

  • Ατλέτικο 3-1 Έτσε
  • Σοψιεδάδ 0-2 Ατλέτικο
  • Ατλέτικο 1-0 Χετάφε
  • Αλαβές 1-2 Ατλέτικο
  • Κορνίλια 1-0 Ατλέτικο

Σεβίλλη

Η ομάδα του Λοπετέγκι, ο οποίος μόλις ανανέωσε μέχρι τον Ιούνιο του 2024, θα προσπαθήσει να ανακόψει τη πορεία της Ατλέτικο. Αναμένεται να αφήσει τη πρωτοβουλία στην αντίπαλο προσπαθώντας να χτυπήσει στη κόντρα. Αυτό βέβαια προϋποθέτει πολύ καλή άμυνα αφού η Ατλέτικο δεν συγχωρεί τα λάθη.

Αυτό είναι και το κομμάτι στο οποίο η φιλοξενούμενη θα πρέπει να δουλέψει καθώς στα τελευταία παιχνίδια επιτρέπει περισσότερες ευκαιρίες απ’ ότι θα έπρεπε στους αντιπάλους της. Η Μπέτις σκόραρε και είχε και κάμποσες ακόμα ευκαιρίες για περισσότερα γκολ συμπεριλαμβανομένου και ενός πέναλτι, ενώ η Σοσιεδάδ λίγο έλειψε να ισοφαρίσει σε 3-3 στη τελευταία νίκη της Σεβίλλης. Κοντολογίς, το θετικό αποτέλεσμα περνάει από την άμυνα για τη φιλοξενούμενη.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Σεβίλλης:

  • Βαλένθια 0-1 Σεβίλλη
  • Σεβίλλη 2-0 Βιγιαρεάλ
  • Μπέτις 1-1 Σεβίλλη
  • Λινάρες 0-2 Σεβίλλη
  • Σεβίλλη 3-2 Σοσιεδάδ

Στατιστικά

Η Ατλέτικο έχει 7 νίκες και μία ισοπαλία στα 8 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της.

Η Ατλέτικο με 6 και η Σεβίλλη με 13 γκολ παθητικό, είναι οι ομάδες με τις δύο καλύτερες άμυνες του πρωταθλήματος.

Η Σεβίλλη μετράει τρεις συνεχόμενες επισκέψεις στο Μετροπολιτάνο δίχως ήττα, έχοντας πάρει μία νίκη και δύο ισοπαλίες.

Εκτίμηση

Ένα τακτικό ματς αναμένεται ανάμεσα στις δύο καλοδουλεμένες ομάδες που επιτρέπουν λίγες ευκαιρίες στις αντιπάλους τους. Έτσι, η αποτελεσματικότητα γίνεται το κλειδί του αγώνα, με τη πλευρά των γηπεδούχων να φαίνεται να έχει το πάνω χέρι σε κάτι τέτοιο κυρίως λόγω του Σουάρες.