Σοσιεδάδ - Μπαρτσελόνα Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Στη Κόρδοβα σήμερα φιλοξενείται ο πρώτος ημιτελικός του Ισπανικού Σούπερ Καπ. Η Σοσιεδάδ και Μπαρτσελόνα θα αναμετρηθούν για τον πρώτο τίτλο της σεζόν και αναμένεται ένα εντυπωσιακό παιχνίδι αφού και οι δύο ομάδες είναι φύσει επιθετικές.

Σοσιεδάδ

Η τυπικά γηπεδούχος έρχεται στη χειρότερη στιγμή της σεζόν. Το αρνητικό σερί την έριξε από τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και πλέον βρίσκεται σε αυτές που οδηγούν στο Europa League, έχοντας παίξει μάλιστα περισσότερα παιχνίδια από τους άμεσα ανταγωνιστές της. Οι απουσίες των Σίλβα και Μονρεάλ έχουν επηρεάσει σημαντικά το παιχνίδι τους, αφού αποτελούν τις βάσεις της επίθεσης και της άμυνας της ομάδας. Ο πρώτος χάνει και το σημερινό ματς ενώ η συμμετοχή του δεύτερου θα αποφασισθεί τη τελευταία στιγμή.

Για να ξαναγίνει ανταγωνιστική, θα πρέπει να σταματήσει να δέχεται τόσα πολλά τέρματα. Σήμερα περιμένουμε από τον Βάσκο τεχνικό της να αλλάξει ορισμένα πράγματα, ειδικά στο κέντρο, ώστε να καταφέρει να αλλάξει και τη συνολική εικόνα της ομάδας που τελευταία είναι προβληματική σε όλες τις γραμμές.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Σοσιεδάδ:

  • Ραΐσε 2-1 Σοσιεδάδ
  • Σοσιεδάδ 0-2 Ατλέτικο Μαδρίτης
  • Μπιλμπάο 0-1 Σοσιεδάδ
  • Σοσιεδάδ 1-1 Οσασούνα
  • Σεβίλλη 3-2 Σοσιεδάδ

Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί από την άλλη φτάνουν στο ματς όντας στη καλύτερή τους φάση, τουλάχιστον αγωνιστικά, προερχόμενοι από τρεις συνεχόμενες νίκες όλες μακριά από το Καμπ Νου. Επιπλέον, οι Μέσι και Γκριζμάν είναι σε φόρμα οπότε δεν αποτελούν έκπληξη οι αποδόσεις φαβορί της Μπαρτσελόνα.

Έτσι δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στην εντεκάδα από τον Κούμαν, αφού η άφιξη του Ντεμπελέ απελευθέρωσε τους Μέσι και Γκριζμάν, δίνοντας την ισορροπία στην ομάδα που τόσο έλειπε έως πρότινος στη σεζόν. Με λίγα λόγια, αν η Μπάρτσα διατηρήσει την απόδοση των τελευταίων αγώνων δεν θα δυσκολευτεί να βρεθεί στον τελικό της Κυριακής.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Μπαρτσελόνα:

  • Βαγιαδολίδ 0-3 Μπαρτσελόνα
  • Μπαρτσελόνα 1-1 Εϊμπάρ
  • Ουέσκα 0-1 Μπαρτσελόνα
  • Μπιλμπάο 2-3 Μπαρτσελόνα
  • Γρανάδα 0-4 Μπαρτσελόνα

Στατιστικά

Η Σοσιεδάδ έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία 12 επίσημα παιχνίδια που έχει παίξει.

Η Μπαρτσελόνα έχει ρεκόρ 6-2-0 στα τελευταία της 8 ματς.

Η Σοσιεδάδ έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία της μόνο στα 2 από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Εκτίμηση

Παιχνίδι με ρυθμό αναμένεται απόψε αφού και οι δύο ομάδες βολεύονται να παίζουν με ταχύτητα. Η διαφορά δυναμικότητας πάντως είναι εμφανής, με τον Μέσι να αποτελεί πάντοτε τον καταλύτη στην απόδοση των Μπλαουγκράνα. Η φόρα με την οποία έρχεται η Μπάρτσα αλλά και το ντεφορμάρισμα της αντιπάλου της μας οδηγούν προς αυτήν, σε συνδυασμό με το αμφίσκορο.