Ρεάλ Μαδρίτης - Μπιλμπάο Ανάλυση αγώνα και προγνωστικά

Στο Ροσαλέδα σήμερα διεξάγεται ο δεύτερος ημιτελικός του Ισπανικού Σούπερ Καπ μεταξύ της Ρεάλ και της Μπιλμπάο. Σκοπός και των δύο είναι να παρατείνουν τη παραμονή τους στη Μάλαγα έως τη Κυριακή, ημέρα του τελικού κόντρα στη Μπαρτσελόνα που πήρε εχθές τη πρόκριση κόντρα στη Σοσιεδάδ στα πέναλτι. Φαβορί φυσικά είναι η Ρεάλ του Ζιντάν, κάτι όμως που θα πρέπει να αποδείξουν και στο γήπεδο, μιας και αυτά τα νοκ άουτ παιχνίδια κρύβουν παγίδες.

Ρεάλ Μαδρίτης

Η Ρεάλ ταξίδεψε στη Μάλαγα απευθείας από τη Παμπλόνα μετά το 0-0 που έφερε εκεί με την Οσασούνα λόγω του χιονιά που πλήττει την Ισπανική πρωτεύουσα. Η πρωταθλήτρια τα βρήκε σκούρα απέναντι στη σφιχτή άμυνα της Οσασούνα, η οποία δεν της άφησε τον χώρο για να αναπτύξει το παιχνίδι της με αποτέλεσμα να την κρατήσει στο μηδέν ως το τέλος.

Παρά τις αποτυχίες σε Έλτσε και Παμπλόνα πάντως, η Μαδριλένοι βρίσκονται στα καλύτερά τους τελευταία, και παρόλο που θα πρέπει να αυξήσουν τη ταχύτητα των μεταβιβάσεών τους προκειμένου να μην παγιδευτούν ξανά, δεν φαίνεται να συντρέχει λόγος για να αλλάξει κάτι δραματικά στο σχήμα που θα παρατάξει ο Γάλλος τεχνικός. Αν η Ρεάλ πιάσει τα στάνταρ που η ίδια έχει θέσει τον τελευταίο καιρό, θα συναντήσει τη Μπαρτσελόνα τη Κυριακή στον τελικό.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Ρεάλ:

  • Εϊμπάρ 1-3 Ρεάλ Μαδρίτης
  • Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 Γρανάδα
  • Έλτσε 1-1 Ρεάλ Μαδρίτης
  • Ρεάλ Μαδρίτης 2-0 Σέλτικ
  • Οσασούνα 0-0 Ρεάλ Μαδρίτης

Αθλέτικ Μπιλμπάο

Οι Βάσκοι από τη πλευρά τους θα προσπαθήσουν να αποδείξουν ότι οι αποδόσεις που έχουν δοθεί στο ματς είναι λάθος. Για να το κάνουν αυτό, θα πρέπει να στηθούν τέλεια απέναντι στους πρωταθλητές και να καταφέρουν να ξεπεράσουν την απώλεια λόγω τραυματισμού του πυλώνα της ομάδας Γιούρι Μπερτσίτσε.

Για να καταφέρει να κλειδώσει την επίθεση της Ρεάλ, ο κόουτς Τοράλ θα κάνει κάποιες αλλαγές στην αρχική του εντεκάδα, ώστε να φέρει πιο κοντά τις γραμμές του και να περιορίσει το χώρο δράσης των Μαδριλένων. Τα λάθη προφανώς και δεν επιτρέπονται απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο, ενώ και η επίθεση θα πρέπει να είναι πολύ αποτελεσματική στις λίγες ευκαιρίες που αναμένεται να έχει μπροστά στην εστία του Κουρτουά.

Τα 5 τελευταία παιχνίδια της Μπιλμπάο:

  • Μπιλμπάο 2-0 Ουέσκα
  • Βιγιαρεάλ 1-1 Μπιλμπάο
  • Μπιλμπάο 0-1 Σοσιεδάδ
  • Μπιλμπάο 1-0 Έλτσε
  • Μπιλμπάο 2-3 Μπαρτσελόνα

Στατιστικά

Η Ρεάλ έχει κερδίσει τα 7 από τα 9 πιο πρόσφατα παιχνίδια της.

Η Μπιλμπάο φέτος έχει κερδίσει μόνο μία φορά μακριά από το γήπεδό της.

Τελευταία συνάντησή τους πριν σχεδόν έναν μήνα με αποτέλεσμα 3-1 υπέρ της Ρεάλ.

Εκτίμηση

Η Ρεάλ είναι καθαρό φαβορί για τη πρόκριση. Η Μπιλμπάο έδειξε σημάδια βελτίωσης στο ντεμπούτο του καινούριου της προπονητή, χωρίς ωστόσο να έχει φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα απόδοσης. Η διαφορά δυναμικότητας είναι μεγάλη και η κατάσταση των δύο ομάδων μεγαλώνει την απόσταση μεταξύ τους ακόμα περισσότερο, οπότε πάμε με τη νίκη της Ρεάλ σε αυτό το ματς και τη συνδυάζουμε με το σχετικά βατό over 1.5.