Στοίχημα στο Biathlon: πως και τι να ποντάρετε

To Biathlon αποτελεί σήμερα ένα από τα πιο διαδεδομένα χειμερινά αθλήματα, καθώς γενικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τα πιο διάσημα αθλητικά κανάλια όλου του κόσμου για την αναμετάδοσή του. Από άποψη προβλέψεων υπάρχει επίσης μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκριτικά με τα αγωνίσματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, γιατί εκτός από τα «βαρετά» ski runs, στο biathlon υπάρχει και η σκοποβολή, που κάνει τα πράγματα πιο περίπλοκα και πιο απρόβλεπτα σε έναν αγώνα. Αυτό ακριβώς είναι που ενθουσιάζει πολλούς παίκτες στο στοίχημα στο Biathlon.

Πλεονεκτήματα

Πολλές ευκαιρίες: Παρά το γεγονός ότι στις περισσότερες αποδόσεις στο Biathlon η γκανιότα είναι υψηλή, ένας ιδιαίτερα έμπειρος και ικανός παίκτης μπορεί να βρει αξία σε πονταρίσματα όπως «Ποιος είναι πιο ψηλά» και «ποιος θα αστοχήσει περισσότερες φορές». Συνήθως οι στοιχηματικές δε δίνουν μεγάλη έμφαση στο Biathlon και έτσι μπορεί να υπάρξουν λάθη στις αποδόσεις, τα οποία ένας παίκτης μπορεί να εκμεταλλευτεί κατάλληλα. 

H πιθανότητα για “surebet” (στοίχημα χωρίς ρίσκο) στην αρχική γραμμή: Τα παραπάνω συμβάλλουν στο γεγονός πως παρά την υψηλή γκανιότα, ανάμεσα στις αποδόσεις σε μια στήλη όπως για παράδειγμα «Ποιος είναι πιο ψηλά» σε διάφορες στοιχηματικές, μπορεί να υπάρξει surebet (σίγουρο στοίχημα) και ενώ σταδιακά οι αποδόσεις θα εξισωθούν, ένας γρήγορος και ευέλικτος παίκτης μπορεί να έχει κέρδη!

Μειονεκτήματα

Υψηλή γκανιότα: Επειδή δεν είναι και το πιο διάσημο άθλημα, δεν είναι προς έκπληξη το γεγονός ότι παραδοσιακά υπάρχει υψηλή γκανιότα στις αποδόσεις των στοιχημάτων. Παρ’ όλα αυτά οι φανατικοί του στοιχήματος στο Biathlon θα πρέπει να το υποστούν αυτό, εφόσον δεν έχουν εναλλακτικές. 

Χαμηλά όρια: Πολύ συχνά βλέπουμε ότι η υψηλή γκανιότα πάει μαζί με χαμηλά όρια πονταρίσματος. Το Biathlon δεν είναι εξαίρεση σε αυτό. Είναι δύσκολο να βρει κάποιος μια στοιχηματική που θα επιτρέπει ποντάρισμα πάνω από 500€ σε έναν αγώνα (κατά μέσο όρο 150-300€).

Το στοίχημα στο Biathlon δεν υπάρχει σε όλα τα στοιχηματικά site: Παρά το ότι το Biathlon σαν άθλημα είναι δημοφιλές στις Σκανδιναβικές χώρες, στην Αυστρία και στη Γερμανία και παρά το ότι κορυφαία Ευρωπαϊκά αθλητικά κανάλια κάνουν συχνές μεταδόσεις αγώνων, πολλές στοιχηματικές εξακολουθούν να αφήνουν εκτός τα στοιχήματα στο Biathlon. Ακόμα και αυτές που το προσφέρουν όμως, συνήθως περιορίζονται σε ένα στοίχημα, όπως «Νικητής του αγώνα». Γι’ αυτό και πολλοί παίκτες παίζουν σε μια στοιχηματική τα χειμερινά αθλήματα και σε άλλες τα υπόλοιπα στοιχήματα. 

Σπάνια διαθεσιμότητα live στοιχήματος: Ζωντανό στοίχημα προσφέρεται από ελάχιστες στοιχηματικές κυρίως γιατί υπάρχει μεγάλη δυσκολία λόγω της δυναμικότητας και των συνεχών αλλαγών των αγώνων από τη μία και της χαμηλής δημοτικότητας του αθλήματος στο ευρύ κοινό από την άλλη. Ακόμα και στις περιπτώσεις όμως που προσφέρονται ζωντανά στοιχήματα, υπάρχουν συνεχείς παύσεις, διακοπές και αλλαγές στις αποδόσεις. 

Ο παράγοντας τύχη: Στο Biathlon κατά ένα μεγάλο μέρος τα αποτελέσματα είναι θέμα τύχης. Το γεγονός ότι η έκβαση ενός αγώνα μπορεί ανά πάσα στιγμή να επηρεαστεί από ένα αεράκι ή από παροδική νηνεμία μέσα στην κακοκαιρία, αποδεικνύει το σημαντικό ρόλο της τύχης. Επομένως το στοίχημα στο Biathlon θεωρείται από πολλούς και λοταρία.

Η εποχικότητα του αθλήματος: Οι αγώνες Biathlon διεξάγονται από τον Νοέμβριο έως το Μάρτιο. Άρα οι οπαδοί του στοιχήματος στο άθλημα αυτό μένουν άπραγοι για πάνω από μισό χρόνο. Επιπλέον ακριβώς επειδή υπάρχει ένα μεγάλο διάλειμμα, η κατάσταση και η φόρμα των αθλητών μπορεί να είναι τελείως διαφορετική, κάτι που κάνει τα αρχικά στάδια του Παγκόσμιου Κυπέλλου προβλέψιμα μόνο για τους insiders του αθλήματος. 

Αγορές

Νικητής του αγώνα: όπως είναι κατανοητό αυτό το στοίχημα είναι για το ποιος αθλητής θα κατακτήσει την πρώτη θέση. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί σε αυτό το άθλημα, οι αποδόσεις για νίκη συνήθως είναι πάνω από 2.5. Επιπλέον, εφόσον υπάρχουν πολλοί πιθανοί αθλητές για τη νίκη, η γκανιότα είναι αυξημένη. 

Στην πρώτη τριάδα: Εδώ προσφέρονται στοιχήματα για το ποιοι αθλητές θα κατακτήσουν τις τρεις πρώτες θέσεις. Οι αποδόσεις για τους νικητές πέφτουν και κάτω από 1.4. 

Ποιος είναι πιο ψηλά: Αυτό το στοίχημα είναι το πιο δημοφιλές ανάμεσα στους οπαδούς του στοιχήματος στο Biathlon. Παρόλο που δεν προσφέρεται από όλα τα στοιχηματικά site, αυτές που συμπεριλαμβάνουν το άθλημα προσφέρουν και αυτή την επιλογή. Έτσι στο Παγκόσμιο Κύπελλο μπορεί κανείς να βρει μέχρι και 30 διαφορετικές συγκρίσεις μεταξύ αθλητών και να κάνει προβλέψεις. Σε αυτό το στοίχημα η γκανιότα είναι αυξημένη. 

Ποιος θα αστοχήσει περισσότερες φορές: Αυτό το στοίχημα σπάνια προσφέρεται από στοιχηματικές και γι’ αυτό όπου προσφέρεται έχει μεγάλη ζήτηση. Τι περισσότερες φορές τα όρια πονταρίσματος για αυτό το στοίχημα είναι ιδιαιτέρως χαμηλά οπότε παίκτες που παίζουν μεγάλα ποσά δεν ενδιαφέρονται. Για τους υπόλοιπους είναι ένας καλός τρόπος να προσθέσουν ενδιαφέρον στη παρακολούθηση ενός αγώνα.

Άλλα στοιχήματα: Μερικές στοιχηματικές προσφέρουν στοιχήματα στον αριθμό των λαθών (αστοχίες) με χάντικαπ, στα σύνολα των λαθών για κάθε αθλητή ξεχωριστά, στα σύνολα των λαθών και των δύο αθλητών, στη χώρα που εκπροσωπεί ο αθλητής και που θα κερδίσει τον αγώνα κτλ. Γενικότερα υπάρχουν στοιχήματα που περιορίζονται μόνο από την φαντασία των στοιχηματικών. 

Ανάλυση πριν τον αγώνα (pre-game)

Η pre-game ανάλυση στο Biathlon διαφέρει σημαντικά από τις pre-game αναλύσεις των άλλων αθλημάτων, γιατί το αγώνισμα αυτό εκτός του ότι είναι μοναχικό είναι και σε μεγάλο βαθμό εξαρτώμενο από τον παράγοντα τύχη. 

Η φόρμα των αθλητών: Τις πιο ακριβείς και έγκυρες πληροφορίες μπορεί κανείς να τις πάρει εξετάζοντας τα στατιστικά της σκοποβολής των αθλητών των τελευταίων πέντε – έξι εκκινήσεων. Αυτό δείχνει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος συγκεκριμένα αθλητής έχει χρησιμοποιήσει όπλο. Επιπλέον, ένας παίκτης θα πρέπει να δώσει προσοχή και στην καθαρή κίνηση, που παίζει μεγάλο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα. Τέτοιες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της IBU.

Λιπαντικό (γράσο): Όσοι ξέρουν από biathlon γνωρίζουν πως το λιπαντικό είναι σημαντικό για την επιτυχία ενός αγώνα. Για να καταλάβουμε εάν οι αθλητές χρησιμοποιούν γράσο αρκεί να δούμε την προπόνηση τους ή προηγούμενους αγώνες τους, ειδικά εάν αυτοί διεξήχθησαν λίγες ώρες πριν μέσα στην ίδια ημέρα. Συνήθως οι αθλητές από τις ίδιες χώρες χρησιμοποιούν την ίδια λιπαντική τεχνολογία και επομένως κάποιος μπορεί να κάνει προγνωστικά για την εξέλιξη τους ήδη από την πρώτη ημέρα των αγώνων. 

Κίνητρο: Όπως και σε κάθε άθλημα έτσι και στοBiathlonτο κίνητρο των αθλητών παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, κάνοντας τους να κάνουν γρήγορες κούρσες για να κερδίσουν έστω και δευτερόλεπτα. Δεν πρέπει να παραβλέπεται επίσης και η κατάταξη του διαγωνισμού πριν το στοίχημα καθώς και η προσωπική ζωή των αθλητών. 

Καιρικές συνθήκες: Ο καιρός είναι εξίσου σημαντικός στο στοίχημα στο Biathlon. Για παράδειγμα, εάν το χιόνι πυκνώσει ένας παίκτης μπορεί να προβλέψει προβάδισμα σε αυτούς τους αθλητές που ξεκινούν στο πρώτο μισό του αγώνα, διότι η διαδρομή στο δεύτερο μισό του αγώνα θα έχει ήδη υποστεί ζημιές και η ταχύτητα των αθλητών θα πέσει σημαντικά. Στη σκοποβολή οι καιρικές συνθήκες είναι επίσης καθοριστικές. Για παράδειγμα, η κακοκαιρία κατά τη διάρκεια του αγώνα δίνει προβάδισμα στους αθλητές που έχουν καλή κίνηση και όχι σε αυτούς που είναι πιο εύστοχοι στη σκοποβολή. Ουσιαστικά στη σκοποβολή η κακοκαιρία στο τέλος θα εξισώσει τις πιθανότητες των αθλητών και θα ευνοήσει τους γρηγορότερους.

Copy the token