Πρώτη φορά στοίχημα online;

Εάν τώρα κλείσατε τα 18 ή απλά μόλις τώρα αποφασίσατε να ασχοληθείτε με το online στοίχημα για πρώτη φορά, θα έχετε αρκετές απορίες για το πώς και από πού να ξεκινήσετε. Οι ερωτήσεις που μπορεί να έχει ένας αρχάριος παίκτης του online στοιχήματος είναι αρκετές και αφορούν διάφορα θέματα. Τα πιο συνηθισμένα σχετίζονται με τις συναλλαγές, την ασφάλεια και την επιλογή του καλύτερου μπουκ. Ας δούμε μερικά από αυτά και μη διστάσετε να ρωτήσετε την κοινότητα της Legalbet για ότι άλλο σας απασχολεί στα σχόλια του άρθρου.

1. Υπάρχει ρίσκο διαρροής των δεδομένων μου σε τρίτους;

Πολλοί προτιμούν το στοίχημα στο πρακτορείο αντί για το online απλά και μόνο λόγω κάποιων προκαταλήψεων ή ελλιπούς και λάθους πληροφόρησης. Θεωρούν ότι δεν μπορούν να εμπιστευθούν το ίντερνετ και τις στοιχηματικές εταιρίες που το χρησιμοποιούν, και πιστεύουν ότι τα χρήματά τους μπορούν να χαθούν και τα προσωπικά τους δεδομένα να διαρρεύσουν. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, καθώς όλες οι στοιχηματικές ιστοσελίδες που λειτουργούν νόμιμα στη Κύπρο εφοδιάζουν τα site τους με SSL κρυπτογράφηση, που διασφαλίζει τα δεδομένα των χρηστών τους. Αυτό σημαίνει ότι ούτε οι υπάλληλοι της ίδιας της στοιχηματικής έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που εισάγει ο παίκτης.

2. Μπορεί να κλείσει ή να λιμιταριστεί ο λογαριασμός μου;

Μπορεί οι traders των στοιχηματικών να μην έχουν πρόσβαση στα δεδομένα σας, έχουν πάντως τη δυνατότητα να βλέπουν την στοιχηματική σας δραστηριότητα, και το κάνουν. Σκοπός της παρακολούθησης αυτής είναι να διαπιστώνουν τυχόν παράτυπες συμπεριφορές που αντιβαίνουν στους κανόνες τους, με τους οποίους έχουν συμφωνήσει οι παίκτες κατά την εγγραφή τους. Ο πιο συχνός λόγος περιορισμού ή κλεισίματος ενός λογαριασμού είναι η τοποθέτηση «σίγουρων στοιχημάτων» ή sure bets. Επίσης, το arbitrage είναι μία μέθοδος στοιχηματισμού που πολύ συχνά δεν είναι επιτρεπτή από τις στοιχηματικές. Γενικά, το λιμιτάρισμα των λογαριασμών προκαλείται τις περισσότερες φορές από παιχνίδι με μεθόδους πολλαπλασιασμού.

Όσον αφορά το κλείσιμο ενός λογαριασμού, για να αποφευχθεί μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να γίνει ταυτοποίηση του λογαριασμού εντός 30 ημερών από τη δημιουργία του, αποστέλλοντας τα απαραίτητα έγγραφα στην στοιχηματική στα πλαίσια του KYC (Know Your Customer). Αυτή είναι μία διαδικασία που ορίζει η ΕΑΣ και γίνεται για την ασφάλεια τόσο των ιστοσελίδων όσο και των χρηστών τους. Ένας άλλος λόγος που μπορεί να οδηγήσει την στοιχηματική στο κλείσιμο ενός λογαριασμού είναι η διαπίστωση ότι ένας χρήστης έχει κάνει πολλαπλές εγγραφές ή έχει δώσει ψευδή στοιχεία. Δώστε την απαραίτητη προσοχή στους όρους και τις προϋποθέσεις κάθε στοιχηματικής πριν αποφασίσετε να ανοίξετε έναν λογαριασμό, προσέχοντας παράλληλα και την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνετε κατά τη διαδικασία εγγραφής.

3. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του online στοιχήματος;

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν στη Κύπρο 11 νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες, οι περισσότερες με καλό πακέτο προσφορών και μεγάλη στοιχηματική ποικιλία. Η πρόσβαση στο λογαριασμό είναι δυνατή όλο το 24ωρο και από οπουδήποτε μέσω κινητών και τάμπλετ, ενώ πολλές στοιχηματικές διαθέτουν τις δικές τους mobile εφαρμογές. Το στοιχηματικό εύρος που συναντάμε είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων πολύ πλούσιο με πολλές επιλογές αθλημάτων, διοργανώσεων και αγορών. Το Live είναι ένας πολύ σημαντικός λόγος για να έχει κανείς έναν στοιχηματικό λογαριασμό στο ίντερνετ, καθώς προσφέρεται διαρκώς με μεγάλη ποικιλία και με ευκολίες όπως το Live Streaming, το Cash Out κ.α.

4. Πώς μπορώ να κάνω κατάθεση και ανάληψη χρημάτων με μία online στοιχηματική;

Οι μέθοδοι συναλλαγών που προσφέρονται από τις στοιχηματικές στη Κύπρο είναι πολλές και καλύπτουν όλους τους παίκτες του στοιχήματος. Πιο διαδεδομένη από όλες είναι παραδοσιακά η χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Τις περισσότερες φορές δωρεάν και γρήγορες, οι συναλλαγές μέσω καρτών είναι ένας εύκολος και ασφαλής τρόπος κατάθεσης και ανάληψης χρημάτων από και προς τις στοιχηματικές.

Τα ηλεκτρονικά πορτοφόλια όπως τα Skrill και Neteller είναι στις μέρες μας πολύ δημοφιλής τρόπος συναλλαγών στο ίντερνετ που προσφέρει ταχύτητα και ασφάλεια. Τα στοιχηματικά site πρωτοπορούν πολλές φορές στις υπηρεσίες που προσφέρουν και διαθέτουν τα πορτοφόλια αυτά εδώ και αρκετά χρόνια.

Η Paysafecard είναι πολύ διαδεδομένη στη χώρα μας, με πάρα πολλά σημεία πώλησης και με διαθεσιμότητα από τους περισσότερους μπουκ.

Η Τραπεζική μεταφορά είναι πάντα διαθέσιμη από όλα τα site. Αν και λιγότερο βολική και γρήγορη, παραμένει μία αξιόπιστη λύση συναλλαγών στην οποία όλοι έχουν πρόσβαση.

Όποια μέθοδο και να επιλέξετε, φροντίστε να γνωρίζετε τους όρους και τις προϋποθέσεις που την αφορούν, καθώς μπορεί να επηρεάζονται οι περεταίρω συναλλαγές σας με την εταιρία, αλλά και οι όροι των προσφορών της κάθε ιστοσελίδας.

5. Πώς να επιλέξω την καλύτερη στοιχηματική εταιρία

Παρακάτω είναι μερικά από τα στοιχεία για να προσέξετε κατά την επιλογή της κατάλληλης για εσάς στοιχηματικής.

Φήμη

Η φήμη κάθε στοιχηματικής δημιουργείται σε βάθος χρόνου και από τις εμπειρίες πολλών παικτών. Αφορά την αξιοπιστία της, την ποιότητα των υπηρεσιών της και την ασφάλεια που τη χαρακτηρίζει.

Εξυπηρέτηση πελατών

Για μία θετική εμπειρία είναι απαραίτητη πολλές φορές και λίγη βοήθεια. Αν αυτή προσφέρεται από τη στοιχηματική για παράδειγμα στα Ελληνικά, όλο το 24ωρο και μέσω ζωντανών μέσων όπως το τηλέφωνο και το chat, είναι κάτι που προσθέτει στη συνολική εμπειρία.

Συναλλαγές

Η ευκολία και η ταχύτητα των συναλλαγών είναι ένα καίριο χαρακτηριστικό μιας καλής στοιχηματικής ιστοσελίδας.

Αποδόσεις

Το Α και το Ω όσον αφορά στο στοίχημα. Καλές αποδόσεις σημαίνουν και μεγαλύτερο περιθώριο και μακροπρόθεσμο κέρδος που είναι και το ζητούμενο των παικτών.

Προσφορές

Πολλοί κυνηγούν τις προσφορές των στοιχηματικών σαν τρελοί, κι ενώ είναι πράγματι σημαντικό στοιχείο για κάποιον στην αρχή της ενασχόλησής του με το στοίχημα, θα πρέπει να συνυπολογίζεται ως ένα και όχι ως το μοναδικό χαρακτηριστικό κάθε ιστοσελίδας.

Στοιχηματικό εύρος

Ειδικά αν σας ενδιαφέρουν συγκεκριμένα αθλήματα ή διοργανώσεις, αλλά και αν θέλετε να έχετε μία μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών, το εύρος των αγορών που προσφέρει μία στοιχηματική θα πρέπει να σας απασχολήσει εγκαίρως, ώστε να έχετε την εμπειρία που επιθυμείτε.