Τι είναι το Draw No Bet (DNB)

Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με το στοίχημα θα έχει ακούσει τον όρο Draw No Bet ή αλλιώς Ισοπαλία Όχι Στοίχημα. Πρόκειται για το στοίχημα στο αποτέλεσμα ενός αγώνα που εξαιρεί την ισοπαλία. Στη περίπτωση δηλαδή που ο αγώνας λήξει ισόπαλος, το ποντάρισμα σε αυτή την αγορά επιστρέφεται. Πώς παίζεται το στοίχημα χωρίς ισοπαλία; Πώς βγαίνουν οι αποδόσεις για το Draw No Bet; Και τελικά πότε πρέπει να επιλέγουμε αυτή την αγορά και πότε να την αποφεύγουμε;


Πώς παίζεται

Το DNB παίζεται ακριβώς όπως το στοίχημα στο αποτέλεσμα ενός αγώνα, δηλαδή στην αγορά 1Χ2, μόνο που απουσιάζει η ισοπαλία και οι αποδόσεις στα δύο εναπομείναντα πιθανά αποτελέσματα έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να είναι αντίστοιχες με εκείνες που θα προκύπταν αν καλύπταμε από μόνοι μας την ισοπαλία. Για παράδειγμα, σε έναν αγώνα με σετ αποδόσεων 2.40 - 3.10 - 3.30 οι τιμές που προσφέρονται για την Ισοπαλία Όχι Στοίχημα θα είναι 1.62 για τον άσσο και 2.23 για το διπλό.

Πώς υπολογίζονται οι αποδόσεις του Draw No Bet;

Η εξίσωση υπολογισμού των αποδόσεων αυτής της αγοράς είναι πολύ απλή. Για το παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε τις τιμές 1Χ2 που ήδη αναφέραμε, δηλαδή 2.40 – 3.10 – 3.30.


Απόδοση άσσου Draw No Bet = (1- (1/3.10 απόδοση ισοπαλίας)) Χ 2.40 απόδοση άσσου = 1.62

Απόδοση διπλού Draw No Bet = (1- (1/3.10 απόδοση ισοπαλίας)) Χ 3.30 απόδοση διπλού = 2.23


Κάποιες φορές, οι αποδόσεις που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες στην αγορά Ισοπαλία Όχι Στοίχημα μπορεί να είναι μικρότερες από αυτές που προκύπτουν από τον παραπάνω υπολογισμό. Αυτό συμβαίνει γιατί η στοιχηματική μπορεί να εφαρμόζει μεγαλύτερη γκανιότα σε αυτή την αγορά απ’ ότι στο 1Χ2. Αξίζει τον κόπο λοιπόν να υπολογίσετε μόνοι σας το DNB με βάση τις αποδόσεις του 1Χ2, ώστε να δείτε αν η γκανιότα της στοιχηματικής σας διαφέρει κατά πολύ στις δύο αυτές αγορές.

Μέθοδος υπολογισμού πονταρίσματος DNB

Στην περίπτωση που ανακαλύψετε ότι η γκανιότα στο Draw No Bet της στοιχηματικής σας είναι ασύμφορη σε σχέση με τις αποδόσεις που προσφέρει για το 1Χ2, η παρακάτω μέθοδος σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας DNB ώστε να εκμεταλλευθείτε τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις. Για το παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε τις ίδιες αποδόσεις με παραπάνω και ένα ποντάρισμα €100.

Ποντάρισμα στην ισοπαλία = (Συνολικό ποντάρισμα €100 / 3.10 απόδοση ισοπαλίας) = €32.26. Το ποσό αυτό θα πρέπει να πονταριστεί στο Χ ώστε να πάρουμε όλο μας το ποντάρισμα πίσω σε περίπτωση ισοπαλίας.

Ποντάρισμα DNB στον άσσο = (Συνολικό ποντάρισμα €100 - €32.26 ποντάρισμα ισοπαλίας) = €67.74. Ποντάροντας το ποσό αυτό στον νίκη της γηπεδούχου (2.40) παίρνουμε απόδοση 1.62 για τον άσσο DNB. Αντίστοιχα για ποντάρισμα DNB στο διπλό, ποντάρουμε το ίδιο ποσό (€67.74) στη νίκη της φιλοξενούμενης, κάτι που αποδίδει 2.23.

Το ασιατικό χάντικαπ ως εναλλακτικό DNB

Το ασιατικό χάντικαπ 0 ή 0.0 μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εναλλακτικός τρόπος πονταρίσματος στην Ισοπαλία Όχι Στοίχημα. Για τις pre game αγορές είναι ακριβώς το ίδιο, κάτι που δεν συμβαίνει και στο live, αφού εκεί τα ασιατικά χάντικαπ αναφέρονται στο υπόλοιπο του αγώνα, οπότε στη περίπτωση που κάποια ομάδα προηγείται, το 0 ή 0.0 σημαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό από το απλό DNB. Όπως και με τις αποδόσεις 1Χ2, καλό είναι να συγκρίνετε τις τιμές του DNB με αυτές του ασιατικού 0, καθώς λόγω διαφορετικής γκανιότας υπάρχει περίπτωση η απόδοση του ασιατικού να διαφέρει και να είναι ίσως πιο συμφέρουσα.

Πότε να επιλέγουμε το DNB και πότε όχι

Το αν θα επιλέξουμε να ποντάρουμε στο DNB ή όχι εξαρτάται από την εκτίμησή μας για τον αγώνα. Η τάση των δύο ομάδων προς τα ισόπαλα αποτελέσματα που μπορεί να προκύψει από τα στατιστικά τους, το κίνητρό τους για έναν βαθμό ή μόνο για τη νίκη ή τα βολικά αποτελέσματα σε μία πιο «κλειστή» διοργάνωση, είναι στοιχεία που μπορούν να παίξουν ρόλο στην απόφαση της κάλυψης της ισοπαλίας ή όχι. Φυσικά οι μπουκ έχουν κι αυτοί πρόσβαση στα στοιχεία αυτά και οι αποδόσεις κυμαίνονται αναλόγως, όμως όπως πάντα, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε πριν τοποθετήσουμε ένα στοίχημα είναι να έχουμε μελετήσει όσο καλύτερα μπορούμε την αναμέτρηση, ώστε να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα πριν οποιοδήποτε ποντάρισμά μας.