Γιατί γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κερδίσει κανείς;

Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια, το να κερδίσει κανείς στο στοίχημα γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Οι επιδόσεις των μέσων επαγγελματιών τίπστερ έχουν επίσης μειωθεί κατά τις τελευταίες σεζόν σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Προφανώς βέβαια, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις σε αυτό.

Αρχικά μπορεί να δείχνει απλά σαν μία κακή περίοδος αλλά είναι κάτι περισσότερο από αυτό. Είναι μία γενικευμένη κατάσταση που επηρεάζει όλους τους παίκτες. Όλο αυτό μοιάζει να οφείλεται στο ανεβασμένο επίπεδο των στοιχηματικών εταιριών, οι οποίες προσφέρουν όλο και πιο «διαβασμένες» αποδόσεις. Έτσι, κάνουν την αξία δυσεύρετη και το περιθώριο για κέρδος μικρότερο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

Προηγουμένως, αυτή η βελτίωση των στοιχηματικών ήταν περιστασιακή και εντοπιζόταν σε συγκεκριμένες περιόδους, λίγκες και αγορές. Απ’ ότι φαίνεται πάντως, η αλλαγή αυτή έχει έρθει πλέον για το σύνολο του στοιχήματος και πολύ συχνά βλέπουμε τις αποδόσεις να είναι αισθητά πιο ακριβείς από ότι ήταν μέχρι σχετικά πρόσφατα.

Είναι γνωστό στον κόσμο του στοιχήματος ότι πρέπει κάποιος να εξελίσσεται και να μαθαίνει διαρκώς και γρηγορότερα από τον ανταγωνισμό, ώστε να μπορεί να έχει βλέψεις για κέρδη από αυτό. Και αυτό είναι κάτι που γίνεται όλο και πιο δύσκολο και παράλληλα πιο σημαντικό υπό τις παρούσες συνθήκες, όπου οι στοιχηματικές έχουν πλέον τόσα μέσα με το μέρος τους.

Την ίδια στιγμή αλλά σε άλλη κλίμακα από το στοίχημα εξελίχθηκε και το πόκερ. Όταν άρχισαν να αναδεικνύονται αυτά τα δύο ξεχώριζαν μεταξύ τους και το καθένα είχε τα δικά του πλεονεκτήματα. Για παράδειγμα, σε ένα τραπέζι online πόκερ δεν μπορούσε να ξεχωρίσει κανείς τους καλούς παίκτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν με ευκολία την υπεροχή τους έναντι των άλλων. Οπότε, όποια μεταρρύθμιση έχει γίνει στο πόκερ μέχρι σήμερα, είχε σαν σκοπό την εξομοίωση του επιπέδου των παικτών, ώστε να παραμένουν για περισσότερη ώρα στα τραπέζια προς όφελος των site.

Όσον αφορά στο στοίχημα, η κοινότητα των παικτών είναι λιγότερο ανταγωνιστική μεταξύ της καθώς όλοι έχουν έναν κοινό εχθρό, οπότε ανταλλάσσουν απόψεις και πληροφορίες προκειμένου να κερδίσουν τις στοιχηματικές. Οι τελευταίες ενδιαφέρονται για τους καλούς παίκτες, τους παρακολουθούν και χρησιμοποιούν το παιχνίδι τους προς όφελός τους, μετατρέποντάς το σε όπλο εναντίον των υπόλοιπων παικτών.

Δεδομένου λοιπόν ότι το επίπεδο έχει ανέβει γενικά στο αθλητικό στοίχημα από τότε που πρωτοεμφανίστηκε στο ίντερνετ, είναι λογικό να ανεβαίνει και το επίπεδο των παικτών, και το αντίστροφο. Όσο περισσότερο εξελίσσονται οι παίκτες μέσω ιστοσελίδων όπως η Legalbet που βοηθούν τον παίκτη με πολλούς τρόπους, τόσο καλύτερος γίνεται κάποιος στην αναγνώριση της αξίας και των υπερτιμημένων αποδόσεων.

Η αγορά κινεί τις αποδόσεις πολύ γρήγορα πλέον, αντιδρώντας στο παιχνίδι που δέχονται οι στοιχηματικές από τους ίδιους τους πελάτες τους. Προσαρμόζουν τις αποδόσεις τους μειώνοντας την αξία σε αυτές, με αποτέλεσμα όλο και περισσότερα αθλητικά γεγονότα να έχουν δίκαιες τιμές, αφήνοντας την γκανιότα να κάνει τη δουλειά της προς όφελος των στοιχηματικών εταιριών.

Ας δούμε ένα παράδειγμα για το παραπάνω: είναι ευκολότερο να βρεθεί αξία σε ένα παιχνίδι για το NBA ή το Ευρωπαϊκό μπάσκετ στο ξεκίνημα της σεζόν, επειδή τότε λιγότερα στοιχεία είναι γνωστά σε παίκτες και στοιχηματικές. Με την πάροδο του χρόνου και των αγωνιστικών όμως, οι πληροφορίες αυξάνονται και τα line και οι αποδόσεις διορθώνονται, κάνοντας το μακροχρόνιο κέρδος ποντάροντας σε αυτές δυσκολότερο.

Επομένως, όσο υψηλότερο είναι το επίπεδο των παικτών του στοιχήματος που ασχολούνται με την κάθε αγορά, τόσο πιο «σωστές» θα είναι και οι αποδόσεις σε αυτήν, καθώς είναι οι παίκτες που καθοδηγούν τις τιμές με τα πονταρίσματά τους. Μεγάλες στοιχηματικές της Ασίας και όχι μόνο, ήταν οι πρώτες που έφτασαν σε αυτά τα συμπεράσματα, και δίνοντας άσυλο στους καλούς και κερδοφόρους παίκτες που οδηγήθηκαν σε αυτές αφού τους είχαν τεθεί όρια στοιχηματισμού από άλλους μπουκ, απέκτησαν πρόσβαση στις γνώσεις τους και κυρίως στο ίδιο το παιχνίδι τους. Εκμεταλλευόμενοι ακριβώς αυτό, μπορούσαν να έχουν καλύτερη και πιο στοχευμένη ροή χρημάτων με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με αυτό τον τρόπο, η στοιχηματική αγορά έχει γίνει τόσο πολύ ανταγωνιστική και το περιθώριο κέρδους έχει μειωθεί, όχι μόνο λόγω της εξέλιξης των στοιχηματικών, αλλά και επειδή οι υπόλοιποι παίκτες του στοιχήματος έχουν γίνει και θα συνεχίζουν να γίνονται όλο και καλύτεροι.