Οδηγός στοιχήματος Goal No Goal

Η αγορά Goal No Goal ή Γκολ-Γκολ όπως είναι γνωστότερη έχει ανέβει σημαντικά σε δημοφιλία. Οι βασικοί λόγοι για αυτή την άνοδο είναι ότι πρόκειται για μία απλή αγορά δύο επιλογών και ότι τα στατιστικά που την αφορούν υποδηλώνουν μία ομοιόμορφη κατανομή των αποτελεσμάτων, ενώ δεν έχει σημασία και ο αριθμός των τερμάτων ή το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι κάτι που τη διαφοροποιεί από τις βασικές αγορές και που τη βάζει στο παιχνίδι μας στη περίπτωση που δεν προκύπτει κάποιο παραδοσιακό σημείο λόγω απρόβλεπτων παιχνιδιών ή σωστών αποδόσεων των book, δηλαδή χωρίς αξία. Σε διεθνές επίπεδο θα τη βρείτε να αναφέρεται και ως Both Teams To Score (BTTS), ενώ κάποιες στοιχηματικές την ονομάζουν Να σκοράρουν/Να μη σκοράρουν και οι δύο ομάδες, GG/NG ή και το μεταφρασμένο Γκολ/Όχι γκολ.


Στις πέντε μεγαλύτερες Ευρωπαϊκές λίγκες, το 51% των παιχνιδιών των τελευταίων πέντε χρόνων έληξαν και με τις δύο ομάδες να έχουν σκοράρει από τουλάχιστον ένα γκολ. Κοιτάζοντας βέβαια πιο προσεκτικά, βλέπουμε ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι περισσότερο από ένα απλό στρίψιμο ενός νομίσματος, όπως αρχικά φαίνεται από τα στατιστικά. Παρ’ όλες τις μοιρασμένες πιθανότητες, η αγορά αυτή εξαρτάται όπως και όλες από τις δύο ομάδες που βρίσκονται στο γήπεδο, το τρόπο παιχνιδιού τους, τα προηγούμενα αποτελέσματά τους και άλλες παραμέτρους.

Η σημασία των στατιστικών

Οι αριθμοί παίζουν ως συνήθως πολύ σημαντικό ρόλο στη μελέτη και αυτής της αγοράς. Είναι αρκετά κοντά στο τρόπο ανάλυσης των παιχνιδιών για στοίχημα στο over - under, οπότε ο ρυθμός με τον οποίο σκοράρουν, αλλά και που δέχονται γκολ οι δύο ομάδες είναι το νούμερο ένα στατιστικό που παίζει ρόλο στο γκολ-γκολ. Το ίντερνετ είναι πλέον γεμάτο με στατιστικά site που προσφέρουν πρόσβαση σε τέτοια στοιχεία, με το Legalbet.gr να προσφέρει και αυτό τα δικά του στο Κέντρο Στοιχήματος, ενώ ακόμα και οι στοιχηματικές εταιρίες έχουν στις περισσότερες περιπτώσεις πολύ ικανοποιητικά δεδομένα διαθέσιμα για τους χρήστες τους. Άλλα στατιστικά που παίζουν ρόλο είναι φυσικά τα πρόσφατα αποτελέσματα των ομάδων όπως και η μεταξύ τους προϊστορία.

Άλλες παράμετροι για το γκολ - γκολ

·        Τα αγωνιστικά νέα ίσως περιλαμβάνουν απουσίες που είναι σε θέση να επηρεάσουν άμεσα την εξέλιξη ενός αγώνα οπότε και το σκορ του. Η απουσία βασικών αμυντικών είναι ένα πλεονέκτημα όταν θέλουμε να στοιχηματίσουμε στο ενδεχόμενο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Αντίθετα, τυχόν απουσίες επιθετικών θα πρέπει να συνυπολογίζονται στα αρνητικά.

·        Ο καιρός και η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου είναι επίσης στοιχεία που θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη, όπως γίνεται και με όλα τα πονταρίσματα που προϋποθέτουν γκολ για να επαληθευθούν.

·        Το κίνητρο των δύο ομάδων είναι κάτι ακόμα που πρέπει να γνωρίζει κανείς, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις όπως για παράδειγμα επαναληπτικοί αγώνες νοκ-άουτ φάσεων όπου η μία από τις δύο ομάδες ενδέχεται να κάνει ότι μπορεί με σκοπό να μην δεχτεί κάποιο τέρμα, αλλάζοντας ίσως και τον τρόπο παιχνιδιού ή τη διάταξη με την οποία αγωνίζεται συνήθως.

Βέβαια όπου υπάρχει λόγος για να αποφύγουμε ένα ποντάρισμα στο γκολ-γκολ, ενδέχεται και να προκύπτει αξία για ποντάρισμα στο No Goal, δηλαδή στο σενάριο όπου σκοράρει μόνο η μία ή και καμία από τις αντιπάλους.

Αγορές σχετικές με το Γκολ/Όχι γκολ

Τα ίδια στοιχήματα μπορούν να βρεθούν και για τα ημίχρονα των αγώνων, να σκοράρει ή όχι η κάθε ομάδα ξεχωριστά, αλλά και τα συνδυαστικά (combo) στοιχήματα όπως το GG + over/under, NG + over/under, τελικό αποτέλεσμα + GG/NG των οποίων η προσφορά κυμαίνεται ανά στοιχηματική και διοργάνωση και συνήθως βρίσκονται σε αρκετά ανεβασμένες αποδόσεις. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για την προσφορά τέτοιων αγορών από τις στοιχηματικές στην ενότητα «Εύρος στοιχημάτων» των αξιολογήσεων που παρουσιάζουμε στο Legalbet.gr.

Το στοίχημα στο σύνολό του εξαρτάται πάντα από την απόδοση και την αξία που περιέχεται ή όχι σε αυτήν. Το σημαντικότερο λοιπόν είναι να γνωρίζουμε όσα περισσότερα δεδομένα μπορούμε για τις ομάδες και τον τρόπο παιχνιδιού τους, ώστε να μπορούμε να καταλήγουμε σε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή συμπεράσματα για τις πιθανότητες επαλήθευσης κάθε σημείου και για το κατά πόσο οι αποδόσεις που δίνονται από τις στοιχηματικές έχουν αξία ή όχι.

Όπως πάντα, με σύνεση και αυτοσυγκράτηση αλλά και με εργαλεία όπως οι μέθοδοι πονταρίσματος μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την αγορά Both Teams To Score (BTTS) η οποία δίνει καλές δυνατότητες για κέρδος, αρκεί να φροντίζουμε για τη σωστή μελέτη και επιλογή των επιλογών μας.