Στοίχημα στο Ημίχρονο/Τελικό (HT/FT)


Μία από τις πιο συνηθισμένες αγορές πέρα από τις βασικές είναι το Ημίχρονο – Τελικό. Είναι μία αγορά που οι στοιχηματικές συνηθίζουν να προσφέρουν ακόμα και στα μικρότερα πρωταθλήματα. Οι προσφερόμενες αποδόσεις προκύπτουν κυρίως από τις αποδόσεις του τελικού αποτελέσματος, αλλά υπάρχουν φορές που άλλα στοιχεία μπορούν να τις επηρεάσουν.


Τί είναι το Ημίχρονο – Τελικό;

Στρατηγική για το Ημίχρονο – Τελικό

Προβλέποντας τα αποτελέσματα για το HT/FT

Στατιστικά Ημιχρόνου και Τελικού

Τί είναι το Ημίχρονο – Τελικό;

Όταν ποντάρουμε στο Ημίχρονο – Τελικό, προβλέπουμε το αποτέλεσμα του ημιχρόνου σε συνδυασμό με το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα. Υπάρχουν συνολικά 9 ενδεχόμενα αποτελέσματα γι’ αυτή την αγορά και η πρόβλεψή τους είναι κάτι αρκετά δύσκολο τις περισσότερες φορές, με εξαίρεση ίσως τα παιχνίδια όπου υπάρχει ισχυρό φαβορί, στα οποία το ενδεχόμενο να επικρατήσει το φαβορί από το ημίχρονο κιόλας είναι πολύ πιθανό, όπως φαίνεται και από τις αποδόσεις.

Πιο απίθανες οπότε και με πολύ μεγαλύτερες αποδόσεις και ανάλογο ενδιαφέρον είναι οι περιπτώσεις που υπάρχουν ανατροπές στο ημίχρονο τελικό του αγώνα. Το να κερδίζει στο ημίχρονο το φαβορί του αγώνα και τελικά το παιχνίδι να έρθει ισόπαλο έχει μικρή πιθανότητα και προφανώς κοστολογείται πλουσιοπάροχα από τις στοιχηματικές εταιρίες, ενώ το να ανατραπεί ο αγώνας εντελώς και από άσσος ή διπλό να καταλήξει στο αντίθετο αποτέλεσμα αποτελεί ένα από τα λεγόμενα εξωτικά μπετ, αφού αποδίδει πολύ μεγάλα κέρδη και έχει θέση μόνο σε παιχνίδι διασκέδασης.

Επίσης θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως μπορεί το αποτέλεσμα ενός αγώνα να ανατραπεί, όμως για να κερδίσει ένα ποντάρισμα π.χ. στο 1 Ημίχρονο / 2 Τελικό, θα πρέπει η ανατροπή να γίνει με τη διακοπή του ημιχρόνου να βρίσκεται ενδιάμεσα στα δύο αποτελέσματα.

Στατιστικά HT/FT

Τα στατιστικά έχουν βέβαια τη θέση τους και σε αυτή την αγορά. Η πρόσβαση σε αυτά είναι στις μέρες μας εύκολη μέσω του ίντερνετ και η ποσότητά τους είναι πολύ μεγάλη. Μπορούν να βρεθούν στατιστικά ανά ομάδα ή πρωτάθλημα, και για τα ημίχρονα ή για σενάρια όπως ποσοστό τελικής νίκης όταν μία ομάδα προηγείται στο ημίχρονο. Παρακάτω μπορείτε να δείτε ενδεικτικά, τα στατιστικά για τα Ημίχρονα/Τελικά της Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας για την περίοδο από τη σεζόν 2013/14 έως τη σεζόν 2017/18.

Αποτέλεσμα ημιχρόνου

Τελικό αποτέλεσμα

Ποσοστό εμφάνισης

1

1

27.79%

2

2

16.74%

Χ

Χ

15.89%

Χ

1

15.42%

Χ

2

11.53%

1

Χ

4.63%

2

Χ

4.00%

2

1

2.16%

1

2

1.84%

Όπως βλέπουμε στον πίνακα, στην Πρέμιερ το συχνότερο αποτέλεσμα είναι η έδρα να κερδίζει στο ημίχρονο και να επικρατεί και στο τέλος του αγώνα σε πάνω από το ένα τέταρτο των παιχνιδιών. Ακολουθεί η φιλοξενούμενη να κάνει το ίδιο με ποσοστό 16.74% ενώ ψηλά βρίσκεται και η ισοπαλία, που απ’ ότι φαίνεται, εφόσον εμφανιστεί στο ημίχρονο το πιθανότερο είναι να παραμείνει ως το τέλος ή πολύ κοντά από άποψη ποσοστών να καταφέρει τελικά η γηπεδούχος να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Πόσο συχνά κερδίζουν οι ομάδες που προηγούνται στο ημίχρονο;

Στον επόμενο πίνακα βλέπουμε τι ποσοστό εμφάνισης είχε κάθε αποτέλεσμα εφόσον το ημίχρονο έληξε υπέρ της γηπεδούχου.

Αποτέλεσμα ημιχρόνου

Τελικό αποτέλεσμα

Ποσοστό εμφάνισης

1

1

81.11%

1

Χ

13.52%

1

2

5.38%

Όταν η γηπεδούχος ήταν μπροστά στο σκορ στο ημίχρονο κέρδισε και τον αγώνα σε ποσοστό 81.11%. Αυτό δείχνει ότι οι ανατροπές από τις φιλοξενούμενες είναι σπάνιες, τουλάχιστον στην Πρέμιερ της συγκεκριμένης περιόδου και οτι αντίστοιχα οι έδρες εκεί είναι αρκετά σταθερές ώστε να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα. Αυτά είναι βέβαια μόνο ενδεικτικά, καθώς για να έχουμε εικόνα του αγώνα στον οποίο θέλουμε να ποντάρουμε θα πρέπει φυσικά να αναζητήσουμε τα αντίστοιχα στατιστικά και να τα μελετήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Τα στατιστικά στα τρία μεγαλύτερα πρωταθλήματα

Όσον αφορά τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα και τα στατιστικά τους για το ημίχρονο/τελικό, ο παρακάτω πίνακας δείχνει τα ποσοστά εμφάνισης του κάθε αποτελέσματος στο κάθε ένα για τις σεζόν 2013/14 έως 2017/18.

Πρωτάθλημα

Χ/1

1/1

1/Χ

1/2

Χ/Χ

Χ/2

2/2

2/Χ

2/1

Premier League

15.79%

27.11%

5.53%

1.95%

15.42%

10.95%

17.37%

3.68%

2.16%

La Liga

15.05%

30.16%

4.37%

1.58%

14.74%

10.58%

17.47%

4.26%

1.79%

Serie A

15.42%

27.79%

4.63%

1.84%

15.89%

11.53%

16.74%

4.00%

2.16%

Κάποιες διαφορές έχουν ενδιαφέρον, όπως οι ανατροπές στην Ισπανία. Το 1/2 εμφανίζεται κατά 18% λιγότερο συχνά απ’ ότι στις άλλες λίγκες και το 2/1 κατά 17%, ενώ και οι έδρες στην Ισπανία φαίνονται ισχυρότερες από αυτές των άλλων δύο πρωταθλημάτων, αφού η επικράτησή τους από το ημίχρονο είναι κατά 11% περίπου συχνότερη.

Ποντάρισμα στο Ημίχρονο – Τελικό. Τί πρέπει να προσέχουμε

Όπως και σε όλες τις αγορές του στοιχήματος, το πρώτο πράγμα το οποίο πρέπει να γνωρίζουμε είναι η γκανιότα που βάζει ο μπουκ. Ενώ η γκανιότα ποικίλει από στοιχηματική σε στοιχηματική, αλλάζει επιπλέον από αγορά σε αγορά αλλά και από πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα. Επίσης, λόγω των μεγάλων αποδόσεων και της προτίμησης των στοιχηματικών να προσφέρουν όσο πιο «στρογγυλές» τιμές μπορούν, υπάρχει περίπτωση κάποιο σημείο να επιβαρύνεται περισσότερο και κάποιο λιγότερο από την γκανιότα, συμβαίνει αρκετές φορές μάλιστα οι διαφορές αυτές να είναι αρκετά μεγάλες.

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέχουμε όταν στοιχηματίζουμε σε αυτή την αγορά είναι οι πάρα πολλές αναφορές σε κερδοφόρα συστήματα για ημίχρονο/τελικό, σε στημένα ημίχρονα/τελικά και άλλα πολλά τέτοια, που σκοπό έχουν να παραπλανήσουν συγκεντρώνοντας κόσμο σε site και σελίδες στο facebook ή και να αποσπάσουν χρήματα από τους ενδιαφερόμενους. Αυτό συμβαίνει γιατί είναι η φύση της αγοράς τέτοια, που όπως και το ακριβές σκορ είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί και χαρακτηρίζεται από τις πολύ μεγάλες αποδόσεις, οπότε συγκεντρώνει και το ενδιαφέρον πολλών αφελών ή λιγότερο καταρτισμένων παικτών.

Πώς να προβλέψετε ένα ημίχρονο-τελικό και τι στρατηγική να ακολουθήσετε


Στη Legalbet δεν θα διαβάσετε ποτέ για οποιαδήποτε μαγική συνταγή που θα σας οδηγήσει στο κέρδος, ούτε για κάποιο κερδοφόρο σύστημα που δεν εμπεριέχει ρίσκο για τα χρήματά σας. Οπότε, ο νούμερο ένα κανόνας είναι αυτός που ισχύει και για όλο το στοίχημα, πάντα να ποντάρετε μόνο τα χρήματα που μπορείτε να χάσετε χωρίς προσωπικό κόστος.

Συστήματα για ποντάρισμα στο ημίχρονο/τελικό με σκοπό ένα μακροχρόνιο κέρδος θα βρείτε πολλά στο ίντερνετ και είναι δική σας απόφαση αν θα τα ακολουθήσετε. Ωστόσο, να έχετε πάντα στο μυαλό σας πως οι επιλογές σας θα πρέπει να έχουν αξία, ακόμα κι αν εφαρμόζετε κάποιο σύστημα. Αυτός είναι και ο τρόπος να κερδίσει κανείς και από αυτή την αγορά όπως και από όλες τις άλλες.

Επίσης, θα πρέπει να αποφασίσει αν τον συμφέρει αυτή η αγορά, καθώς μπορεί με βάση τη μελέτη για το HT/FT, να προκύπτουν στοιχήματα για το ημίχρονο ή και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, για τα οποία υπάρχουν αγορές με μικρότερη γκανιότα οπότε και μεγαλύτερο ενδεχόμενο κέρδος. Όπως και να 'χει, ο σκοπός μας όταν παίζουμε στοίχημα είναι να βρίσκουμε τις περιπτώσεις όπου ο μπουκ κάνει κάποιο λάθος στην αξιολόγηση μιας πιθανότητας, και στα ημίχρονα-τελικά μπορούν λόγω μειωμένης προσοχής να βρεθούν τέτοια λάθη, ειδικά σε αγώνες που συμμετέχουν ομάδες με ιδιαίτερη αγωνιστική συμπεριφορά όπως για παράδειγμα ομάδες που σκοράρουν αργά στα παιχνίδια τους ή άλλες που αγωνίζονται κλειστά στους εκτός έδρας αγώνες.

Το πιο εξελιγμένο παιχνίδι στον Stoiximan

Μερικά στοιχεία που πρέπει να προσέχουμε λοιπόν όταν μελετάμε τους αγώνες για ποντάρισμα στην αγορά των ημίχρονων-τελικών είναι τα γενικά στατιστικά του πρωταθλήματος, το ιστορικό των ομάδων και των μεταξύ τους αναμετρήσεων, η φόρμα και ο τρόπος ανάπτυξης του παιχνιδιού κάθε ομάδας μέσα στον αγώνα. Όλα αυτά αποτελούν χρήσιμες πληροφορίες για προβλέψεις στο HT/FT.

Εφόσον πάντως καταλήξετε σε ένα ποντάρισμα, αφιερώστε λίγο χρόνο ώστε να δείτε σε ποια αγορά σας συμφέρει να στοιχηματίσετε, καθώς λόγω διαφοράς της γκανιότας κυρίως, προκύπτουν πολλές φορές διαφορές στην απόδοση που αξίζει να γνωρίζετε, ειδικά όταν μελετάτε μικρότερα πρωταθλήματα στα οποία η προσοχή των μπουκ είναι συχνά μειωμένη. Τα ασιατικά χάντικαπ είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, αφού προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές, οι στοιχηματικές ορίζουν την γκανιότα τους χαμηλότερα σε αυτά απ’ ότι σε άλλες, πιο παραδοσιακές αγορές όπως τα ημίχρονα-τελικά.

Καλή μελέτη, μέτρο και σύνεση λοιπόν είναι τα τρία πράγματα που πρέπει να έχουμε όταν ασχολούμαστε με τα ημίχρονα/τελικά. Επιπλέον, η αγορά αυτή θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως δευτερεύουσα και κυρίως για ψυχαγωγικούς σκοπούς, παρά για σοβαρό παιχνίδι με σκοπό το μακροχρόνιο κέρδος.