Πώς να μάθετε να χάνετε

Οι περισσότεροι παίκτες του στοιχήματος θεωρούν ότι μόνο οι νίκες καθορίζουν το αποτέλεσμα στο στοίχημα. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, αφού οι ήττες μπορούν να είναι εξίσου σημαντικές. Ακόμα και οι καλύτεροι παίκτες χάνουν κάποια από τα πονταρίσματά τους, αυτό που παίζει ρόλο ωστόσο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διαχείρισή τους σε σχέση με τις απώλειες.

Ένα από τα βασικά μαθήματα του στοιχήματος

Όπως και στα περισσότερα πράγματα στη ζωή που περιλαμβάνουν δύο ενδεχόμενα, αυτά της νίκης και της ήττας, το να μάθουμε πώς να κατακτούμε τον σκοπό μας είναι μία διαδικασία που χωρίζεται σε διάφορα στάδια. Πρέπει να κατακτήσουμε ένα-ένα αυτά τα στάδια προκειμένου να φτάσουμε στο σκοπό μας, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το μακροχρόνιο κέρδος από το στοίχημα.

Ένα βασικό στάδιο και παράλληλα από τα πρώτα της όλης διαδικασίας είναι και το να μάθουμε να διαχειριζόμαστε την ήττα. Κάθε μία από αυτές μπορεί και θα πρέπει να αποτελεί ένα μάθημα ώστε να βρίσκουμε τα λάθη μας εάν υπάρχουν και να τα διορθώνουμε στο μέλλον. Πριν μάθουμε πώς να κερδίζουμε λοιπόν, θα πρέπει πρώτα να μάθουμε να χάνουμε.

Η σημασία της ήττας στο στοίχημα

Έχουν υπάρξει περιπτώσεις όπου ακόμα και επαγγελματίες παίκτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλες περιόδους χασούρας που τους κόστισαν όλο τους το κεφάλαιο. Αυτό συμβαίνει γιατί ακόμα και οι καλύτεροι παίκτες του κόσμου, βάση μετρήσεων αναμένεται ότι θα χάσουν περίπου το 45% των στοιχημάτων που θα τοποθετήσουν σε βάθος χρόνου. Αυτός είναι και ο λόγος που το στοίχημα είναι τόσο απαιτητικό ψυχολογικά αλλά και νοητικά, καθώς η απόσταση της νίκης από την ήττα είναι πολύ μικρή. Η ανάγκη για διαχείριση τέτοιων καταστάσεων είναι πολύ συχνό φαινόμενο για έναν παίκτη του στοιχήματος, όσο υψηλό και να είναι το επίπεδο των προβλέψεών του. Γι’ αυτό και θα πρέπει να μάθει να χάνει αλλά και να διδαχθεί πώς να εκμεταλλεύεται τις ήττες, βλέποντάς τες σαν μαθήματα, και τις απώλειες από αυτές σαν τα δίδακτρα γι’ αυτά.

Τί να κάνετε όταν χάνετε

Αρχικά, θα πρέπει πάντα όταν μελετάτε τις επιλογές σας να έχετε φυσικά στο μυαλό σας την αποφυγή της ήττας ή έστω τον περιορισμό της, μέσω της διαχείρισης του κεφαλαίου σας. Αυτό μπορείτε να το καταφέρετε χρησιμοποιώντας την κατάλληλη μέθοδο πονταρίσματος για το παιχνίδι σας. Επίσης, για να μπορέσετε να περιορίσετε τη συχνότητα των ηττών όσο το δυνατόν περισσότερο, προτιμήστε μία συντηρητική προσέγγιση στο παιχνίδι σας. Σε αυτό, μπορούν να σας φανούν αρκετά χρήσιμα τα ασιατικά χάντικαπ. Αυτού του είδους οι αγορές, μπορούν να σας ωφελήσουν και λόγω των καλύτερων αποδόσεων που παίρνετε σε σχέση με τις παραδοσιακές, καθώς οι στοιχηματικές συνηθίζουν να έχουν χαμηλότερη γκανιότα στα ασιατικά. Η απόδοση είναι βέβαια συνώνυμο του στοιχήματος και το να έχουμε πρόσβαση στη καλύτερη δυνατή τιμή για την κάθε στοιχηματική μας επιλογή θα πρέπει να είναι προτεραιότητά μας. Η επιλογή της καλύτερης στοιχηματικής για τον καθένα είναι καίριας σημασίας και θα πρέπει να δίνουμε την απαραίτητη προσοχή όταν επιλέγουμε ποια θα χρησιμοποιήσουμε. Οι αξιολογήσεις που σας παρέχουμε στη Legalbet έχουν ακριβώς αυτό τον σκοπό, να σας βοηθήσουν να επιλέξετε την καταλληλότερη στοιχηματική για εσάς.

Εφόσον κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου να μην χάσουμε, θα πρέπει να διαχειριστούμε όσο καλύτερα μπορούμε τις ήττες που αναπόφευκτα θα έρθουν. Όταν αυτό συμβεί λοιπόν, πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα.

Δεν πρέπει ποτέ να προσπαθούμε να ρεφάρουμε άμεσα. Κάτι τέτοιο μπορεί πολύ εύκολα να μας οδηγήσει σε περεταίρω απώλειες αφού δεν έχουμε στη διάθεσή μας τον ίδιο αριθμό αγώνων για να επιλέξουμε κάποιο σημείο, ενώ και η ψυχολογία μας είναι ακατάλληλη για μελέτη.

Επίσης, μετά από μία ήττα θα πρέπει να αναζητήσουμε τους λόγους που μας οδήγησαν σε αυτή, έτσι θα μπορέσουμε ίσως να αποφύγουμε μία επόμενη. Πάντα όμως θα πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί κατά τη διαδικασία αυτή, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση μπορεί να οδηγηθούμε σε λάθος συμπεράσματα.

Γιατί πρέπει να είστε σε θέση να αποδεχθείτε την ήττα

Υπάρχουν μόνο λίγα πράγματα στον κόσμο όπου μπορεί κανείς να είναι επιτυχημένος ενώ βρίσκεται αντιμέτωπος με την αποτυχία τόσο συχνά. Ο κόσμος του στοιχήματος διακρίνεται από την απαίτηση για τελειότητα, και σε έναν τέτοιο κόσμο, το κλειδί για την επιτυχία είναι ο περιορισμός των ατελειών.

Όταν όλα πηγαίνουν καλά, οι νίκες έρχονται η μία μετά την άλλη και το ίδιο συμβαίνει και με τα κέρδη. Σε αυτή τη περίπτωση όλοι μπορούν να είναι καλοί. Οι πραγματικά καλοί παίκτες στο στοίχημα όμως, είναι αυτοί που μπορούν να μείνουν ψύχραιμοι και ακριβείς εν μέσω κακών περιόδων που φέρνουν ήττες και απώλεια χρημάτων. Είναι αυτοί που μπορούν να αφήσουν πίσω τους μία ολόκληρη εβδομάδα όπου όλα πήγαν στραβά, σαν να μην συνέβη ποτέ και να παραμείνουν συγκεντρωμένοι στη μελέτη και την αναζήτηση για αξία, παίρνοντας πίσω τα χαμένα.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα αισθανθείτε ότι όλα πάνε ανάποδα και τίποτα δεν μοιάζει ικανό να αλλάξει τα πράγματα προς το καλύτερο, θυμηθείτε: Πρέπει να μάθω να χάνω για να κερδίσω!