Στοίχημα στο μπάσκετ

Το μπάσκετ αποτελεί ένα από τα δημοφιλέστερα αθλήματα στον κόσμο. Μοιραία όλοι έχουμε πλέον άποψη για το μπάσκετ, αφού οι παραστάσεις μας είναι πολλές και για πολλά συνεχόμενα χρόνια. Παρακολουθούμε εδώ και καιρό τις εθνικές ομάδες σε Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες σε άντρες και γυναίκες αλλά και τους συλλόγους σε Ευρώπη και Αμερική, με την Ευρωλίγκα, το Champions League, το Eurocup αλλά και τα μεγάλα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και φυσικά το NBA να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων αλλά και των παικτών του στοιχήματος.

Η Bet365 είναι εδώ! Παίξε νόμιμα!

Με βάση όλα αυτά, λογικό είναι το μπάσκετ να είναι ψηλά στις προτιμήσεις μας όσον αφορά και το στοίχημα. Και σωστά, αφού η καλή γνώση του αθλήματος είναι η αφετηρία για να καταφέρουμε να νικήσουμε τους book και να αποκομίσουμε κέρδη από τα πονταρίσματά μας σε αυτό. Όμως η γνώση του αθλήματος δεν αρκεί από μόνη της. Χρειάζονται και άλλα πράγματα όπως η καλή γνώση των αγορών, των αποδόσεων και η διαχείριση του παιχνιδιού και του κεφαλαίου μας με μία μέθοδο πονταρίσματος, που θα μας βοηθήσει να πάρουμε τα μέγιστα από τις επιλογές μας. Επίσης, σημαντικές πληροφορίες όσον αφορά το εύρος των προσφερόμενων αγορών στο μπάσκετ που μπορούν να παίξουν ρόλο στο παιχνίδι σας μπορείτε να βρείτε στην αξιολόγηση κάθε νόμιμης στοιχηματικής εταιρίας που παρουσιάζουμε αναλυτικά εδώ στο Legalbetcy.com. Τί είναι το χάντικαπ στο μπάσκετ; Πώς στοιχηματίζουμε στους πόντους στο μπάσκετ; Πώς παίζουμε τα ειδικά στοιχήματα παικτών και τις εναλλακτικές αγορές; Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα απαντήσουμε σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα, σε μία προσπάθεια να σας καθοδηγήσουμε στο κόσμο του μπασκετικού στοιχήματος.

Οι βασικές αγορές στο μπάσκετ

Τα στοιχήματα στο μπάσκετ κρίνονται από τον τελικό νικητή, τη διαφορά των πόντων με τους οποίους κερδίζει η μία από τις δύο ομάδες και από τους πόντους που μπαίνουν στο παιχνίδι. Οι παρακάτω είναι οι βασικοί τρόποι πονταρίσματος σε έναν αγώνα.

·        Απλή νίκη ή Money Line: Πρόκειται για το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα το οποίο προσφέρεται από τις στοιχηματικές με δύο ενδεχόμενα, τον άσσο και το διπλό. Η περίπτωση της παράτασης συμπεριλαμβάνεται στο στοίχημα οπότε δεν υπάρχει περίπτωση επιστροφής πονταρίσματος. Ωστόσο, ορισμένες στοιχηματικές προσφέρουν και την αγορά της απλής νίκης με τρία σημεία (3way) στα οποία περιλαμβάνεται και η ισοπαλία στη κανονική περίοδο του παιχνιδιού, οπότε η παράταση δεν παίζει σε αυτή την αγορά και σε αυτήν τη περίπτωση πληρώνεται η ισοπαλία η οποία προσφέρεται σε πολύ υψηλές αποδόσεις, ανάλογες των πολύ μικρών πιθανοτήτων που υπάρχουν για να πάει ένα παιχνίδι στη παράταση.

·        Χάντικαπ: Εδώ ορίζεται ένα όριο από τον book που δίνει ένα πλεονέκτημα στο αουτσάιντερ προκειμένου να ισοσταθμιστεί η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Από αυτό προκύπτουν δύο επιλογές ίσης τις περισσότερες φορές απόδοσης. Το χάντικαπ είναι και η βασικότερη αγορά στο μπάσκετ και έχει άμεση σχέση με την απλή νίκη, αφού το κάθε χάντικαπ αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη απόδοση για αυτήν, ανάλογη με τη μέθοδο και την γκανιότα κάθε εταιρίας. Σε ένα χάντικαπ -4.5 στον άσσο, για να κερδίσει ένα στοίχημα στη γηπεδούχο θα πρέπει αυτή να κερδίσει με 5 και παραπάνω πόντους διαφορά. Σε διαφορετική περίπτωση επιβεβαιώνονται τα πονταρίσματα στο +4.5 του διπλού. Επίσης πλέον προσφέρονται από τις στοιχηματικές και χάντικαπ ακέραιων ορίων, που στη περίπτωση που επαληθευθούν ακριβώς επιστρέφουν το ποντάρισμα, σε κάθε άλλη περίπτωση λειτουργούν όπως και τα παραδοσιακά, δεκαδικά χάντικαπ.

·       Over - under ή σύνολο πόντων: Στο στοίχημα των πόντων προβλέπονται οι συνολικοί πόντοι που θα σημειωθούν στον αγώνα και προσφέρονται ίσες αποδόσεις για το over και το under. Οι μπουκ θέτουν όπως και στο χάντικαπ ένα όριο, βάσει του οποίου οι παίκτες καλούνται να προβλέψουν αν θα μπουν περισσότεροι ή λιγότεροι πόντοι από το όριο αυτό. Επίσης πλέον εφαρμόζονται και ακέραια σύνολα τα οποία αν επαληθευθούν το στοίχημα επιστρέφεται.

·        Εναλλακτικά χάντικαπ – σύνολα πόντων: Όλο και περισσότερες στοιχηματικές και σε όλο και περισσότερες διοργανώσεις προσφέρουν εναλλακτικά χάντικαπ και σύνολα πόντων. Βασιζόμενα στα βασικά όρια, δίνονται επιπλέον line, πάνω και κάτω των αρχικών με την ανάλογη διακύμανση στις τιμές. Για παράδειγμα, σε έναν αγώνα με χάντικαπ -4.5 στη γηπεδούχο και απόδοση 1.90 για άσσο και διπλό, μπορούμε να βρούμε το -6.5 με απόδοση 2.20 με το +6.5 στο 1.62.

Όλες αυτές οι αγορές τις βρίσκουμε και για το ημίχρονο αλλά και για τα 10λεπτα (Quarter) των αγώνων, με αποδόσεις που είναι ανάλογες αυτών που δίνονται για το σύνολο του παιχνιδιού.

Άλλες αγορές για στοίχημα στο μπάσκετ

Εκτός των τριών βασικών αγορών και των εναλλακτικών τους, μας προσφέρονται και πολλές άλλες αγορές που καλύπτουν πλήρως τα ενδεχόμενα ενός μπασκετικού αγώνα. Ανάλογα με την δημοφιλία της κάθε διοργάνωσης και τον τρόπο που αντιμετωπίζει το μπάσκετ η κάθε στοιχηματική, ο αριθμός και η ποικιλία τους κυμαίνεται και διαφοροποιείται σημαντικά.

·        Διαφορά νίκης: Αυτή η αγορά προσφέρεται από τους book σε διάφορες ομάδες περιθωρίων όπως τριών επιλογών με έως 6 πόντους για κάθε ομάδα και τρίτη επιλογή για οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, 12 επιλογών με περιθώρια έως και 26+ και ανά 5 πόντους και 7 επιλογών με περιθώρια έως 21+ και ενδιάμεσα περιθώρια

·        Ημίχρονο/Τελικό: Όπως και στο ποδόσφαιρο, αφορά το συνδυασμό πρόβλεψης του αποτελέσματος ημιχρόνου και του τελικού αποτελέσματος

·        Σύνολα ομάδων: Ορίζεται όριο over/under για τους πόντους κάθε ομάδας ξεχωριστά και λειτουργεί όπως το όβερ-άντερ του αγώνα

·        Πρώτη ομάδα στους 20 πόντους: Προβλέπεται ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη 20 πόντους στο παιχνίδι

·        Ημίχρονο και περίοδος με τους περισσότερους πόντους: Ποντάρουμε σε ποιο ημίχρονο και σε ποιο 10λεπτο θα μπουν οι περισσότεροι πόντοι

·        Επιπλέον αγορές: Μονά/ζυγά ημιχρόνου και αγώνα, ομάδα και τρόπος σημείωσης πρώτου πόντου και άλλες αγορές για περισσότερα τρίποντα, ριμπάουντ, και ασίστ υπάρχουν σε προσφορά ανάλογα με τον μπουκ και τη διοργάνωση.

Ειδικά παικτών στο μπάσκετ

Άλλη μία κατηγορία αγορών που συναντάμε κυρίως στις πιο σημαντικές διοργανώσεις είναι τα ειδικά στοιχήματα που αφορούν στους παίκτες. Πιο συνηθισμένη αγορά είναι αυτή των πόντων, η οποία προσφέρεται με ένα όριο όπως το όβερ – άντερ όπου προβλέπουμε αν ο παίκτης θα ξεπεράσει ή όχι το όριο αυτό. Αντίστοιχα, βρίσκουμε και αγορές για ριμπάουντ και ασίστ που συνήθως αναφέρονται σε παίκτες με υψηλά ποσοστά σε αυτά τα στατιστικά στοιχεία. Εκτός των ατομικών ορίων για ποντάρισμα σε μορφή over/under, οι στοιχηματικές προσφέρουν και head to head αγορές (παίκτης εναντίον παίκτη), ανάμεσα σε παίκτες των δύο ομάδων. Σε αυτές μας δίνονται 2 επιλογές για τον νικητή, ενώ μερικές φορές τέτοιες αγορές δίνονται και με χάντικαπ στις περιπτώσεις που υπάρχει διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στους παίκτες.

Live στοίχημα στο μπάσκετ

Το μπάσκετ κατέχει σημαντική θέση και στο live των μπουκ, όπου προσφέρεται με πληθώρα αγορών στις περισσότερες περιπτώσεις στοιχηματικών ιστοσελίδων με νόμιμη άδεια λειτουργίας στην Ελλάδα. Είναι άλλωστε άθλημα με έντονο ενδιαφέρον για ζωντανό παιχνίδι, κυρίως λόγω της ταχύτατης ροής του αγώνα που οδηγεί σε συνεχή διακύμανση του σκορ και έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη αυξομείωση των αποδόσεων στις διάφορες αγορές. Ειδικά η ύπαρξη περιόδων και η δυνατότητα πονταρίσματος σε αυτές κάνουν το μπάσκετ ένα από τα γρηγορότερα αθλήματα όσον αφορά το στοίχημα.

Το μπάσκετ ταιριάζει πολύ στον Έλληνα παίκτη. Γνωρίζουμε το άθλημα και μπορεί να αποτελέσει μία λύση στοιχηματισμού στις μέρες μας όπου το στοίχημα στο ποδόσφαιρο, που είναι και το δημοφιλέστερο άθλημα και στο στοίχημα, συνωστίζεται το μεγαλύτερο μέρος του στοιχηματικού κόσμου, εξαλείφοντας πολλές φορές κάθε έννοια αξίας. Στο μπάσκετ λοιπόν μπορεί να παρουσιαστούν σημεία με αξία συχνότερα, που με καλή γνώση, μέτρο και σύστημα, μπορεί κανείς να επωφεληθεί και να φτάσει σε κέρδη από αυτά.