Η υπομονή στο στοίχημα

Το στοίχημα συχνά θεωρείται λανθασμένα ότι είναι οι στιγμές που ο παίκτης καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις ή αυτή που θα κερδίσει ένα μεγάλο στοίχημα που θα του αλλάξει τη ζωή. Η πραγματικότητα είναι βέβαια πολύ μακριά από κάτι τέτοιο. Οι παίκτες που θέλουν να κερδίσουν και κυρίως αυτοί που θέλουν να έχουν ένα σταθερό εισόδημα από το στοίχημα σε βάθος χρόνου, πρέπει να δουλέψουν σκληρά, να μαθαίνουν διαρκώς και να είναι πειθαρχημένοι. Η υπομονή μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για έναν σοβαρό παίκτη του στοιχήματος.


Γιατί οι παίκτες του στοιχήματος πρέπει να έχουν υπομονή;

Πώς μπορεί η υπομονή να μας βοηθήσει να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις;

Μας κάνει η τεχνολογία ανυπόμονους;

Η ψυχολογία στο στοίχημα είναι εξίσου σημαντική με τη σωστή μελέτη και την επιλογή της καλύτερης στοιχηματικής εταιρίας. Δεν στοιχηματίζουμε όλοι για τους ίδιους λόγους αλλά ανεξάρτητα από το κίνητρο του καθενός, αν θέλουμε να έχουμε κέρδη θα πρέπει να ακολουθούμε κάποιους κανόνες.

Το στοίχημα θέλει υπομονή

Η ικανότητα να διαχειριζόμαστε αναποδιές, καθυστερήσεις και προβλήματα δίχως να χάνουμε την υπομονή μας ή να αγχωνόμαστε, είναι βασικό στοιχείο για να μπορέσουμε να κερδίσουμε στο στοίχημα, που όμως πολύ συχνά πολλοί παίκτες παραβλέπουν. Το να μπορούμε να υπολογίσουμε τις πιθανότητες και την αξία είναι βέβαια πολύ σημαντικό αλλά σε ένα περιβάλλον που επηρεάζεται από πολλούς τυχαίους παράγοντες που δεν ελέγχουμε, η υπομονή μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη.

Το στρίψιμο ενός κέρματος είναι ένα καλό παράδειγμα για να εξηγήσουμε τη σημασία που έχει η υπομονή στο στοίχημα. Κάποια στιγμή, μετά από πολλά στριψίματα τα αποτελέσματα φυσικά θα ισορροπήσουν ανάμεσα σε κορώνα και γράμματα. Έτσι και στο στοίχημα, αν ένας παίκτης επιλέγει σημεία με αξία μεγαλύτερης της γκανιότας, θα έρθει κάποτε η στιγμή που ο παράγοντας της τύχης θα εξαλειφθεί. Χρειάζεται απλά υπομονή για να αποφύγουμε τον περιορισμό αυτού του δείγματος, μέσα στο οποίο θα φτάσουμε στο στόχο μας.

Προκαταλήψεις

Πρέπει να ξέρουμε τις παγίδες που οι παίκτες συχνά πέφτουν για να μπορέσουμε να τις αποφύγουμε. Ωστόσο, κάποιες προκαταλήψεις μπορεί να παρέμβουν σε αυτή τη λογική διαδικασία και να μας επηρεάσουν αρνητικά. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τη λογική μας και τη σωστή μελέτη ώστε να αποφύγουμε τις αποφάσεις υπό πίεση που συχνά παίρνουμε με υποκειμενικά κριτήρια. Αν τα καταφέρουμε να περιμένουμε αρκετά, μπορούμε να ελπίζουμε πως έχοντας αξία στις επιλογές μας αυτές θα μεταφραστούν σε κέρδη.

Γρήγορο κέρδος vs μακροχρόνια επιτυχία

Μία παγίδα που πολύ συχνά και εύκολα πέφτουν οι παίκτες του στοιχήματος είναι το κυνήγι του γρήγορου κέρδους. Πολλοί προτιμούν να κερδίσουν ένα μεγάλο ποσό σύντομα, παρά να περιμένουν για σταθερά αλλά μικρότερα κέρδη στο μέλλον. Αυτό φαίνεται και από τις μεθόδους πονταρίσματος, όπου λαμβάνεται υπόψη και το στοιχηματικό προφίλ κάθε παίκτη πριν επιλεγεί η πιο κατάλληλη.

Κάποιοι παίκτες ποντάρουν όλο τους το κεφάλαιο σε μία επιλογή αδιαφορώντας για το ρίσκο χρεωκοπίας, ενώ άλλοι χρησιμοποιούν μεθόδους προοδευτικών πονταρισμάτων όπως το Fibonacci, αυξάνοντας το ποντάρισμά τους μετά από κάθε χαμένη επιλογή. Πάντως, αναλογικές μέθοδοι όπως το Κριτήριο Kelly ή μέθοδοι σταθερού πονταρίσματος μειώνουν σημαντικά το ρίσκο και είναι οι καταλληλότερες επιλογές για τους περισσότερους παίκτες που έχουν σαν σκοπό το μακροχρόνιο κέρδος.

Τι να θυμάστε όταν επιλέγετε στοιχηματική

Ένα άλλο σημαντικό βήμα για να κερδίσει κανείς στο στοίχημα είναι η σωστή επιλογή στοιχηματικής. Δώστε το χρόνο που χρειάζεται για να επιλέξετε την καλύτερη για εσάς, αξιολογώντας όλα τα στοιχεία που σας δίνουν οι λεπτομερέστατες και ειλικρινείς αξιολογήσεις που σας παρέχουμε εδώ στην Legalbet και συμβάλετε σε αυτές λέγοντας την γνώμη σας για τα στοιχηματικά site και τις υπηρεσίες τους.

Επηρεάζει αρνητικά το παιχνίδι μας η τεχνολογία;

Προφανώς τα επιτεύγματα της τεχνολογίας είναι καλοδεχούμενα και ο κόσμος του στοιχήματος έχει επωφεληθεί πολύ από αυτά. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που η δίχως όρια πρόσβαση στον λογαριασμό μας, μέσω των mobile εκδόσεων των στοιχηματικών, μπορεί να πλήξει το πορτοφόλι μας εάν γίνεται αλόγιστα και χωρίς αρκετή σκέψη. Η επιθυμία για στιγμιαία ευχαρίστηση μας κάνει να πηγαίνουμε σε λάθος επιλογές που πολύ συχνά είναι και οι πιο δημοφιλείς, που οδηγούν μεγάλο μέρος των παικτών σε απώλειες και κυριαρχούν στο στοίχημα αναψυχής.

Γενικά, οι παίκτες του στοιχήματος θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την υπομονή σαν ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που είναι. Αν φτάσουν να έχουν επιλογές με αξία μέσα από τη σωστή μελέτη, θα χρειαστούν μόνο την υπομονή, καθώς θα είναι θέμα χρόνου αυτές οι επιλογές να αρχίσουν να αποδίδουν και να τους αποφέρουν κέρδη. Το στοίχημα άλλωστε είναι να βρίσκουμε αξία και να την αξιολογούμε σωστά σε σύγκριση με την γκανιότα. Από εκεί και πέρα, μία σωστή διαχείριση του κεφαλαίου μας μέσω μίας μεθόδου πονταρίσματος που μας ταιριάζει και η κατάλληλη ποσότητα υπομονής καθ’ όλη τη διαδικασία μπορούν να μας οδηγήσουν στο μακροχρόνιο κέρδος, που θα πρέπει να είναι και ο στόχος κάθε σοβαρού παίκτη του στοιχήματος, ανεξάρτητα από το ύψος του κεφαλαίου του.