Στοίχημα στο τένις

Οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες έχουν το τένις σαν Νο2 άθλημα στις λίστες τους. Το μόνο που κάνουν είναι να ακολουθούν βέβαια τη ζήτηση των πελατών τους οι οποίοι αρέσκονται να ποντάρουν σε δημοφιλή αθλητικά γεγονότα. Το τένις είναι ένα από αυτά, αφού το ενδιαφέρον του κόσμου για αυτό και τους αθλητές του είναι μεγάλο, ενώ συγκεκριμένα για τη χώρα μας αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο λόγω και του Στέφανου Τσιτσιπά που διαπρέπει διεθνώς και αναμένεται να μας απασχολήσει θετικά για πολλά χρόνια ακόμα. 

Επίσης αποτελεί και ιδανικό σπορ για στοίχημα, κυρίως λόγω της ταχύτητας στην εναλλαγή του σκορ, της απλότητας των αγορών όσον αφορά το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και του καταμερισμού του σε games και set, τα οποία δίνουν την ευκαιρία για πολλές αγορές τόσο pre game όσο και live στοιχήματος.


Επιπλέον υπάρχουν πολλά διαθέσιμα τουρνουά προς στοιχηματισμό όλο το χρόνο και από όλο τον κόσμο, που σημαίνει ότι υπάρχουν ζωντανοί αγώνες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επειδή όμως είναι ατομικό άθλημα, έχει κάποιες έντονες ιδιαιτερότητες που εξαρτώνται από έναν και μόνο αθλητή, κάτι που το κάνει μία ειδική στοιχηματική περίπτωση. Υπάρχουν λοιπόν κάποια σημεία που χρειάζονται προσοχή από τους παίκτες.

Πώς παίζω στοίχημα στο τένις; Τι αγορές υπάρχουν στο τένις; Ποιοι είναι οι κανόνες του τένις και τι ισχύει για κάθε στοιχηματική; Τα ερωτήματα που προκύπτουν για ένα άθλημα λιγότερο γνωστό από το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ είναι αρκετά και αυξάνονται κι άλλο όταν μιλάμε για στοίχημα. Σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουμε σε αυτά και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στη κατανόηση και στο ποντάρισμα στις διάφορες αγορές του τένις. Ακόμα, θα πούμε για τους παράγοντες που πρέπει να προσέχουμε ώστε να στοιχηματίσουμε σε αυτό είτε pre game είτε στις πολύ δημοφιλείς live αγορές που προσφέρουν οι στοιχηματικές που λειτουργούν με νόμιμη άδεια στη Κύπρο.

Οι βασικοί κανόνες του τένις

Το τένις παίζεται από έναν εναντίον ενός (singles) ή από ζευγάρια (doubles). Στα ζευγάρια συναντάμε σε ορισμένες διοργανώσεις και μικτές ομάδες ανδρών – γυναικών. Το κάθε game κερδίζεται σκοράροντας 4 πόντους και τουλάχιστον 2 περισσότερους από τον αντίπαλο. Ένα set αποτελείται από 6 games και κάθε αγώνας από 3 ή 5 set στη περίπτωση των Grand Slam για τους άνδρες. Όλοι οι υπόλοιποι επαγγελματικοί αγώνες συμπεριλαμβανομένων των γυναικείων κρίνονται στα 3 set.

Το ύψος του φιλέ είναι σταθερό στο 1.07μ. ενώ τα γήπεδα υπάρχει περίπτωση να διαφέρουν σε μέγεθος ανάλογα με τη διοργάνωση. Υπάρχουν επίσης τρία είδη επιφανειών στα court, το γρασσίδι (grass) με γνωστότερη διοργάνωση σε αυτό το Wimbledon, η σκληρή επιφάνεια (hard) στην οποία παίζονται το Australian Open και το US Open και το χώμα (clay) στο οποίο παίζεται το Rolland Garos ή French Open. Προσοχή χρειάζεται να δοθεί και στους κανόνες κάθε στοιχηματικής εταιρίας όσον αφορά τις εγκαταλείψεις, καθώς άλλες απαιτούν να έχει συμπληρωθεί 1 τουλάχιστον σετ ενώ άλλες όχι.

Οι αγορές στο τένις

Οι αγορές που προσφέρουν οι στοιχηματικές για pre game ποντάρισμα στο τένις είναι πολύ συγκεκριμένες και ξεκάθαρες. Ακόμα περισσότερες αγορές είναι διαθέσιμες στο live, όπου ανοίγουν επιπλέον αγορές για τα game και τα set. Ενδέχεται να ισχύουν άλλοι Όροι και Προϋποθέσεις σε κάθε στοιχηματική, οπότε σας συμβουλεύουμε να ξοδέψετε λίγο χρόνο για να διαβάσετε τους όρους της δικής σας ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

Τελικό αποτέλεσμα / Money Line: Όπως και σε άλλα αθλήματα δύο ενδεχόμενων αποτελεσμάτων σαν το μπάσκετ και το βόλεϊ, έτσι και στο τένις σε αυτή την αγορά προβλέπουμε απλά τον τελικό νικητή του αγώνα.

Χάντικαπ: Ορίζεται ένα όριο με βάση τη διαφορά δυναμικότητας των δύο παικτών για τα σετ ή τα γκέιμς, προκειμένου να εξισορροπηθεί η διαφορά μεταξύ των παικτών. Προσοχή χρειάζεται η διαφοροποίηση μεταξύ των χάντικαπ σετ και γκέιμς, καθώς στα γκέιμς μετράει η συνολική διαφορά τους και όχι η διαφορά νίκης, οπότε μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις όπου παίκτες κερδίζουν τον αγώνα με 2-0 set χωρίς να καλύψουν το χάντικαπ που έχει οριστεί για τα games.

Over-Under / Total Games: Η αγορά των συνόλων στο τένις λειτουργεί παρόμοια με την αντίστοιχη στο ποδόσφαιρο. Ο μπουκ καθορίζει ένα όριο και δίνει την επιλογή για ποντάρισμα σε περισσότερα ή λιγότερα games από το όριο αυτό.

Μακροχρόνια / Outrights: Πρόκειται για αγορά κατάκτησης κάθε διοργάνωσης. Οι στοιχηματικές λοιπόν βγάζουν αποδόσεις για τον νικητή κάθε τουρνουά. Μαζί με το Money Line είναι οι δύο πιο απλές και ξεκάθαρες αγορές, κατάλληλες για αρχάριους παίκτες του στοιχήματος στο τένις.

Άλλες αγορές: Προσφέρονται κι άλλες αγορές όπως ακριβές σκορ σετ, εναλλακτικά χάντικαπ και σύνολα γκέιμς, αποτέλεσμα σετ, αριθμό σετ στον αγώνα, αν θα υπάρξει tie break στον αγώνα κ.α. Η ποικιλία των αγορών διαφέρει από στοιχηματική σε στοιχηματική, μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το στοιχηματικό εύρος κάθε στοιχηματικής στις αξιολογήσεις που προσφέρουμε στο Legalbet.gr.

Live στοίχημα στο τένις

Το τένις είναι ιδανικό άθλημα για ζωντανό στοίχημα. Ο γρήγορος ρυθμός εναλλαγής του σκορ και η διαίρεση των αγώνων του σε σετ και γκέιμς, δημιουργεί το κατάλληλο έδαφος για αρκετές αγορές, πολλές από τις οποίες είναι βραχυχρόνιες οπότε έχουν και γρήγορο κλείσιμο. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει μία συνεχής δυνατότητα για ποντάρισμα σε έναν αγώνα, αφού υπάρχουν αγορές για τα game, τα set και προφανώς για το σύνολο του αγώνα, διαθέσιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της ποικιλίας των αγορών που προσφέρουν οι στοιχηματικές στο live είναι η δυνατότητα για ποντάρισμα ακόμα και στο ακριβές σκορ κάθε game! Η καλή γνώση του αθλήματος και των αντιπάλων και η παρακολούθηση των αγώνων μέσω κάποιου live stream, μπορεί να μας δώσουν τη δυνατότητα για ορισμένα καλά στοιχήματα με αξία, που δεν θα βρίσκαμε πριν την έναρξη του αγώνα. Η περίπτωση κάποιου φαβορί που χάνει στην αρχή ενός αγώνα είναι από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα, αφού μπορούμε να παίξουμε στην ενδεχόμενη νίκη του σε αρκετά υψηλότερη απόδοση από την αρχική, παίρνοντας βέβαια το επιπλέον ρίσκο που αντικατοπτρίζεται στην άνοδο της απόδοσης.

Στρατηγική για στοίχημα στο τένις

Παρόλο που τις περισσότερες φορές στο τένις αγωνίζεται ένας και μόνο άνθρωπος, τα δεδομένα που πρέπει να λαμβάνουμε υπ’ όψη είναι πολλά. Μερικά από αυτά, είναι αρκετά ανθρωποκεντρικά, ακριβώς επειδή έχουμε να κάνουμε με έναν και μόνο αθλητή, του οποίου ο χαρακτήρας, η φόρμα, η φυσική κατάσταση και η ψυχολογία μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα. Τα σημαντικότερα από αυτά λοιπόν είναι:

Η φόρμα των αθλητών: Είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που κοιτάμε, όχι μόνο στους τενίστες αλλά και σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και μη. Στατιστικά βρίσκουμε πλέον αρκετά εύκολα στο ίντερνετ απλά θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ανάγνωσή τους και να μην στηριζόμαστε αποκλειστικά σε αυτά.

Η επιφάνεια του γηπέδου: Κάτι που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο και διαχωρίζει τους αθλητές μεταξύ τους είναι η ευχέρεια ή προτίμησή τους σε κάποια συγκεκριμένη επιφάνεια γηπέδου. Για παράδειγμα, το γρασίδι ευνοεί τους τενίστες με καλό σερβίς, αφού εκεί η μπάλα αναπτύσσει μεγαλύτερες ταχύτητες αφού χτυπήσει στο έδαφος κάνοντας τα break δυσκολότερα. Οι ψηλοί αθλητές έχουν πολύ συχνά πλεονέκτημα σε αυτό τον τομέα.

Φυσική κατάσταση και τραυματισμοί: Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται κάθε αθλητής, όπως και τυχόν τραυματισμός κάποιου ή και η διάρκεια αποχής που του έχει κοστίσει αν επανέρχεται από τραυματισμό είναι στοιχεία τα οποία θα πρέπει να γνωρίζει κάποιος πριν στοιχηματίσει. Τραυματισμοί μπορεί να υπάρξουν και κατά τη διάρκεια ενός αγώνα και ο αθλητής να ζητήσει τη βοήθεια του γιατρού και να συνεχίσει. Κάτι τέτοιο, είναι προφανές ότι θέλουμε να το γνωρίζουμε αν πρόκειται να παίξουμε live, μέσω της ζωντανής μετάδοσης του αγώνα.

Κίνητρο: Και στην περίπτωση του τένις το κίνητρο αποτελεί σημαντικό παράγοντα για έναν αθλητή. Παραδείγματος χάριν, καθώς τα τουρνουά διαδέχονται το ένα το άλλο, μπορεί κάποιος παίκτης να δώσει περισσότερο βάρος σε μία διοργάνωση που ακολουθεί, μειώνοντας σημαντικά την απόδοσή του στο γήπεδο του τρέχοντος τουρνουά.

Προφανώς όσο πιο σημαντικό είναι το τουρνουά, τόσο μεγαλύτερο και το κίνητρο, αν και μπορεί να υπάρξουν περιπτώσεις που κάποιος αθλητής μικρότερης δυναμικότητας θα προτιμήσει να δώσει περισσότερη προσοχή σε κάποιο μικρότερο τουρνουά όπου θα έχει καλύτερη τύχη από ένα σημαντικότερο που μπορεί να ακολουθεί και στο οποίο θα πρέπει να ξεκινήσει από τους προκριματικούς γύρους. Η καλή γνώση του προγράμματος κάθε τενίστα μπορεί λοιπόν να συντελέσει στην τοποθέτηση κάποιου στοιχήματος, όπως και στις γνώσεις αναφορικά με την κούραση των αθλητών.

Ειδήσεις: Όταν μιλάμε για την ειδησεογραφία που σχετίζεται με το τένις δεν εννοούμε μόνο τους τραυματισμούς και άλλες ειδήσεις που συνήθως παίζουν ρόλο στα αθλήματα. Επειδή το τένις είναι ατομικό άθλημα, όπου η ψυχολογία παίζει καθοριστικό ρόλο, ακόμα και προσωπικά προβλήματα ενός αθλητή είναι σε θέση να επηρεάσουν ένα αποτέλεσμα. Άλλωστε, όπως έχει γίνει γνωστό στο παρελθόν, έχουν υπάρξει μέχρι και χρηματισμοί προσωπικού γηπέδων, ώστε να γίνουν γνωστά στοιχεία όπως ο κύκλος της περιόδου αθλητριών!

Το στοίχημα στο τένις λοιπόν μοιάζει αρχικά απλό, που όπως καταλαβαίνετε από τα παραπάνω αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει. Ωστόσο, είναι προφανείς και οι λόγοι που τόσοι πολλοί παίκτες του στοιχήματος ασχολούνται με το άθλημα, αναγκάζοντας τα στοιχηματικά site να το έχουν τόσο ψηλά στις λίστες τους και να το προσφέρουν στους πελάτες τους με τέτοια πληθώρα αγορών σε pre game και live.

Όπως και με τα άλλα αθλήματα, έτσι και στο τένις, η καλή γνώση του αθλήματος και των αγορών που προσφέρονται από τις στοιχηματικές μπορούν να μας οδηγήσουν σε κέρδη. Έχοντας πάντα στο μυαλό μας τις βασικές αρχές του στοιχήματος που είναι το μέτρο, η καλή γνώση και το σωστό money management, το τένις μπορεί να γίνει ένα πολύ καλό άθλημα για στοίχημα, ειδικά με την τεράστια γκάμα επιλογών που μας προσφέρονται από τις στοιχηματικές που λειτουργούν νόμιμα στη Κύπρο.